Festes de Sant Jaume 2024: tot a punt per omplir de festa Manacor

10-July-2024

Aquest dimarts vespre, el pati de la Torre del Palau ha estat l’escenari de la presentació del programa de les Festes de Sant Jaume 2024. L’acte ha comptat amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Festes, Mateu Marcé, i altres membres de la corporació municipal. La conducció de l’acte ha anat a càrrec de Jaume Gomila i Margalida Amengual, que han reivindicat "fer la festa grossa".

El president de l'Obreria, Joan Sansó, ha donat els detalls del programa. Enguany, els portadors de l’Estendard seran persones usuàries d’Aproscom. Sansó ha afirmat que "Sant Jaume representa els nostres orígens, pel que tots els manacorins n'hem de ser conscients". Mossèn Antoni Amorós Terrassa, rector de les parròquies de Manacor, ha agraït per la seva part l’esforç que fa l'Obreria per "ressuscitar aquesta festa tan lligada a les nostres arrels".

Durant l’acte, l’Obreria ha fet obsequi a Antoni Mascaró Puigserver, el darrer pescador professional de Porto Cristo, amb un regal elaborat pel taller ocupacional d’Aproscom. També s'ha fet un obsequi a Francisca Seguí, de la Floristeria Fullana, per la seva col·laboració en la decoració de la Capella de Sant Jaume. A més, s'ha agraït a totes les persones que posen temps i esforç a la festa, i s'han reconegut les figures dels cavallers, amb la Cavallera Major i el Síndic Jove al capdavant.

El batle, Miquel Oliver, ha destacat en la seva intervenció que "des de l'Ajuntament de Manacor hem entès que l'any que ve Sant Jaume havia de ser festa. L'Ajuntament de Manacor vol ser l'altaveu i el receptor de com han de ser les festes i les de Sant Jaume no són unes festes qualsevols", alhora que ha convidat a tothom a participar en una festa cada vegada més sentida i orgullosa de ser.

Enguany, Antonia Roig Bisquerra serà la proclamadora de la festa, mentre que Catalina Cànovas Pont 'Roseta' serà la cridanera de les Festes de Sant Jaume, que donarà el sus a tots els actes. El dia de la Crida de Sant Jaume, el proper dijous 18 de juliol, la Mulassa sortirà acompanyada de la Xaranga de la Mulassa, conformada per músics grans i petits.

Manacor es prepara per unes festes plenes d'actes per a tothom. Les activitats inclouen l'Encamisada de Sant Jaume, la Fira Nocturna d’Artesania i Alimentació, i el Córrer l'Anell. La festa culminarà amb actes durant tota la jornada del dia de Sant Jaume, que començaran a les 10.45 h amb la sortida a ca la Cavallera Major per acudir a l'Ofici en honor de Sant Jaume i clouran amb Córrer l'Anell a la via verda a càrrec dels Cavalls de Sant Jaume. 

Visca Sant Jaume i visca Manacor!

Per a més informació, podeu consultar el programa complet de les Festes de Sant Jaume 2024.