Nit de l'Art 2024 a Manacor: una celebració de la creativitat i la potència cultural de quilòmetre zero

28-May-2024

L'Ajuntament de Manacor anuncia la celebració de la Nit de l'Art Manacor Km. 0, un esdeveniment cultural que tendrà lloc el proper dissabte dia 15 de juny. Aquesta jornada especial reunirà una àmplia varietat d'artistes locals i espais expositius, i transformarà el centre de la ciutat en un mosaic de creativitat i expressió artística. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyats d’artistes i propietaris que participaran de l’esdeveniment, han presentat la iniciativa aquest dimarts de matí als mitjans de comunicació. 

La Nit de l’Art de Manacor començarà a les 18 h i oferirà als visitants una experiència cultural immersiva i diversa. A més, diversos espais comptaran amb activitats addicionals com performances en viu, tallers, espectacles itinerants, accions col·lectives, concerts per a tots els públics en diferents escenaris, intervencions d’art urbà i un espai radiofònic. La Nit de l’Art Manacor km.0 començarà amb una exposició dedicada a l’artista Llorenç Ginard, a l’edifici municipal del carrer Major número 22. 

Pel que fa a les exposicions, «la intenció és apropar l'art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d'aquí el lema de Km. 0», ha explicat el delegat de Cultura, Ferran Montero. Per això, amb la intenció de dur a terme aquest acostament, s’han seleccionat mostradors de comerços i alguns espais interiors de fàcil accés, tot fent un itinerari pel centre de Manacor, amb el mapa corresponent, establint així un diàleg entre les diferents obres i els diferents autors, amb la pretensió de generar curiositat per l'art. «Cada un dels artistes ha pogut estar en contacte amb els propietaris dels comerços o espais particulars que ens obrin les portes, el que fa que també hi hagi una interacció entre els artistes i els espais expositius», ha afegit Montero, agraïnt a totes les persones que obriran ca seva o els seus locals el proper 15 de juny. 

40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, sumats a una programació molt completa d’activitats paral·leles que s’aniran desgranant les properes setmanes.

«És una Nit de l’Art que involucrarà molta de gent – artistes, veïnats i comerciants - de Manacor al voltant de l’art i que omplirà l’espai públic i el carrer de propostes», ha apuntat el batle de Manacor, Miquel Oliver. 

L'Ajuntament de Manacor convida tota la ciutadania a participar en aquesta celebració de l'art i la cultura local, gaudint de les obres exposades i aprofitant l'oportunitat per conèixer de prop els artistes del nostre municipi.

La primera Nit de l’Art va tenir lloc el 2022 a la barriada de Fartàrtix i en l’edició d’enguany es trasllada al centre. La intenció de l’Ajuntament de Manacor és de consolidar aquest esdeveniment, que hores d’ara té un caràcter bianual. 


Recorregut i Participants

La Nit de l'Art comptarà amb 40 punts d'exposició distribuïts per tot el centre de Manacor. Des de galeries i botigues fins a espais públics i edificis històrics, cada lloc oferirà una oportunitat única per gaudir de l'art en les seves diverses formes. A continuació, es detallen els participants i espais destacats:

 1. C. Major, 22 - Llorenç Ginard

 2. Món de llibres - Joan Lluís Clemens

 3. Can Lliro - Cati Cànoves

 4. Can Garanya - Llorenç Femenies

 5. 30 - Daniel Morales

 6. Jaume Pou: Assessoria d'Imatge - Maria Gironès

 7. Gsus Estilista - Jaume Alós

 8. Sapiens - Cati Gaià

 9. Leukids - Alba Barceló

 10. Can Manuel - Carme Fuster, Carlos Salvatierra, Joan Duran i Miquel Febrer

 11. Fotografia Bennàssar - Toni Mitjanit

 12. C. de l'Amistat, 9 - IES Mossèn Alcover

 13. C. Joan Lliteres, 6 - Miquel Veny

 14. C. Joan Lliteres, 6 - IES Manacor

 15. S'Agrícola - Planta baixa, Sitges Febrer

 16. S'Agrícola - Primer pis, Cas Mestre Coix

 17. S-Way - Nena Mestre

 18. Capritx - Rafel Perelló

 19. Pl. Weyler, 5a - Art Pastel

 20. Ca n'Antònia - Julio Huertas

 21. Sabates Riera - Julio Huertas

 22. Fòrum - Margalida Llull

 23. La Il·lustrada - Toni Galmés Martí

 24. Minimón - Toni Galmés Bennàssar

 25. Jaume Barceló. Estilistes - Neus Pastor

 26. Petit Comercial - Biel Parreta

 27. Esprit - Maria Huerga

 28. Can Damià - Maria Isabel Binimelis

 29. Fay - Guillem Sales

 30. Cereria Sa Bresca - Alejandro Blasi

 31. IB Inversiones - Claudia Rivero

 32. Sa Mesura - Claudia Rivero

 33. Can Fernando - Cati Bauzà i Claudia G. Zuccheli

 34. Lorda Concept Store - Lydia Hoffungsthal

 35. Plaça de ses Verdures - Carreró de l'Art de Porto Cristo: Clara Schley, Christiane Sternberg, Juan Torrello, Magdalena Gomila, Marcos Gittis, Toni Rigo, Joan T. Nadal Mas, Juan C. Núñez i Pipa Tabares

 36. Dietflash - Salvador Vadell

 37. Ca ses Cusses - Jesús Ballester

 38. Sabateria Manacor - Miquel Peñaranda

 39. Ma·art Espai creatiu - Antònia Blanes

 40. Ma·art Espai creatiu - Margalida Estelrich i Adrià Mayordomo

 41. Capella de la Caritat - Tomàs Barceló

 42. Casa Mallorca - Concept Store

 43. Sala Maus. Avda, Baix des Cos, 35 - Alice Oplatková