Aina Rosselló Vaquer, autora del cartell dels Cossiers 2024, rep el premi del XXII Concurs de cartells dels Cossiers de la mà del batle

28-May-2024

L’Escola Municipal de Mallorquí ha acollit un any més l’acte d’entrega dels premis del Concurs de cartells dels Cossiers de Manacor, que enguany ha arribat a la XXII edició. L’acte, que ha tengut lloc aquest dilluns horabaixa, ha comptat amb l’assistència del batle de Manacor, Miquel Oliver, i del delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, que han fet entrega dels premis als guanyadors.

El cartell guanyador d’enguany és el d’Aina Rosselló Vaquer, alumna de l’IES Mossèn Alcover, que obté 300 € i ha estat el disseny que ha anunciat les dues sortides dels Cossiers del 2024. Maria Pérez Llull, també alumna de l’IES Mossèn Alcover, ha estat la finalista en la categoria de batxillerat; i Clàudia Gonzàlez Torres, alumna del col·legi La Salle, ha resultat triada finalista en la categoria d’ESO.

Cal destacar l’èxit de participació de l’edició d’enguany, que no fa més que accentuar la tònica de creixement dels tres darrers anys: al 2022, 31 cartells participants; al 2023, 40; i enguany, 58.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha agraït a l’alumnat dels centres de secundària i batxillerat del nostre municipi participant la seva contribució a la difusió de la figura dels Cossiers i, sobretot a fer més gran i més viva aquesta dansa ritual. Sebastià Llodrà, delegat de Política Lingüística, ha insistit en el paper fonamental que juga el professorat engrescant l’alumnat a participar i, en aquest sentit, ha recordat la tasca d’Aina Maria Sansó, mestra, filla il·lustre de Manacor i una de les recuperadores de la dansa els anys 80.

El concurs de cartells dels Cossiers de Manacor de l’Escola Municipal de Mallorquí és un concurs viu, que connecta els joves de Manacor amb la base cultural i les arrels del nostre poble.