La Policia Local de Manacor intercepta en tres dies tres grups de buggies turístics i tot terreny a camins sense asfaltar

17-May-2024

Els agents aturaren dilluns fins a desset vehicles a la zona de Son Macià i dijous, tres més a sa Gruta Nova


La Policia Local de Manacor ha interceptat en només tres dies, tres grups de vehicles turístics que circulaven per camins rurals del municipi, contravenint la normativa municipal.

La primera actuació va tenir lloc el migdia d’aquest passat dilluns 13 de maig a Son Macià i va aturar una comitiva de vehicles tot terreny i buggies corresponent a una empresa turística de lloguer d’aquests tipus de vehicles, amb seu a Cala Mandia. La Policia Local de Manacor aturà 9 buggies i dos Suzuki Vitara amb clients de l’empresa i dos Suzuki Vitara amb dos treballadors. L’empresa confirmà que els vehicles havien sortit de Cala Mandia cap a la carretera de Son Fortesa, des d’on es dirigiren a Son Macià i es dirigien a Felanitx passant per la finca d’Es Fangar. La Policia ha pogut acreditar l’organització per part de l’empresa turística d’una excursió per la zona de Son Macià i els seus voltants, amb circulació per vies no asfaltades i amb buggies que presenten rodes no adequades que provoquen el deteriorament de les camades.

La Policia Local identificà els conductors dels vehicles, tots estrangers no residents, com a responsables d’una infracció greu, a més del responsable de l’empresa, a qui se l’identifica com a responsable d’una infracció molt greu.

Una segona actuació, realitzada dia 14 de maig, va interceptar al camí d’Es Fangar un vehicle tot terreny pertanyent a una empresa d’organització d’excursions turístiques amb buggies. Els agents han conclòs que es tracta d’un vehicle llançadora dels grups de vehicles que s’avança per avisar la comitiva si hi ha presència policial i així poder canviar de rumb. 

Aquest dijous 16 de maig, la Policia Local va interceptar també altres tres vehicles, dos buggies i un tot terreny, pertanyents a una empresa de comercialització turística d’excursions amb quads, buggies i tot terreny del municipi de Sant Llorenç. L’actuació policial va tenir lloc a la zona de sa Gruta Nova, en un camí sense asfaltar, entre Porto Cristo i s’Illot. 

La Policia Local feia temps que treballa per interceptar els grups organitzats de vehicles turístics, arran de les queixes continuades per excés de renou, aixecament de pols i deteriorament dels camins públics i la infracció de la normativa municipal. En aquest sentit, diversos veïnats de Son Macià han alertat la Policia Local de Manacor que aquests vehicles fan rutes al matí i al capvespre i, en temporada alta, arriben a fer dues rutes cada franja horària.

El Reglament municipal pel qual es regula la circulació de vehicles de motor dins els espais naturals del terme de Manacor, aprovat dia 11 d’abril de 22 (BOIB 65 del 19.05.2022) estableix en l’article 7 que en els espais naturals no està permesa la pràctica esportiva amb vehicles motoritzats ni la realització d’itineraris turístics amb aquests vehicles, atès que els camins no estan preparats a aquest efecte i els espais naturals es poden degradar greument. El règim sancionador estableix que les infraccions lleus s’han de castigar amb una multa de 100 €; les greus, amb una multa de 200 €; i les molt greus, amb una multa de 500 € per vehicle.