Les Fires i Festes de Primavera 2024, alegria i moments per compartir i viure Manacor

14-May-2024

Les Fires i Festes de Primavera 2024 arrencaran dia 24 amb el pregó a càrrec d'Isabel Riera Oliver i s'allargaran fins dia 6 de juny

L'Ajuntament de Manacor ja ho té tot a punt per a les Fires i Festes de Primavera. L'edició de les festes d'enguany arrencarà divendres 24 de maig, dia del pregó, amb el ball dels Cossiers a partir de les 17 h i amb l'acte del pregó al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. La que ha estat bibliotecària de l'IES Mossèn Alcover i propietària de l'estanc del Tren, Isabel M. Riera Oliver, serà l'encarregada de donar enguany el sus a les festes; l'acte comptarà amb el concert en petit format de Roger Pistola. "Na Bel Riera és una persona molt coneguda i estimada que ha dedicat la seva vida professional a la Biblioteca de l'IES Mossèn Alcover i que també ens podrà explicar moltes històries i anècdotes dels 120 anys d'un comerç local com és l'estanc del Tren", ha explicat Miquel Oliver, batle de Manacor durant la presentació del programa, que ha tengut lloc aquest dimarts al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, amb la presència del delegat de Festes, Mateu Marcé; la delegada de Fires, Júlia Acosta; i la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. 

Del 24 de maig al 6 de juny, Manacor esclatarà en festa, amb una programació variada i per a tots els públics. Divendres dia 24, a les 17 h sortiran els Cossiers de Manacor de ca la Dama, al carrer del General Barceló número 26. Acabaran el recorregut davant la Sala, on començarà l'acte del pregó de Fires i Festes. 

Els actes amb més tradició com el Tast de vins de la DO Pla i Llevant dia 25 de maig al Parc municipal, la XXXVIII Trobada de la Gent Gran, la Trobada Gegantera, el Picat de glosat, el concert de Renou Col·lectiu o la Fira de primavera, se sumen a algunes novetats d'enguany. Entre les propostes que s'estrenen a les Fires i Festes d'enguany destaquen el concert de Xanguito, Jantià, Dj Ilana i DJ Alba Serrano, que tendrà lloc dia 25 de maig a les 20 h a la plaça de Ramon Llull; la Revella Blanca de divendres dia 31 de maig a la plaça de Ramon Llull, on s'anima tothom a anar-hi vestit de blanc per gaudir de les versions de cançons dels anys 80 i 90. Altres novetats també són la primera Trail Ciutat de Manacor, a càrrec del Club Xendenguets dissabte dia 1 de juny i que pujarà a l'ermita de Santa Llúcia; o la sorpresa musical 'Come together', amb referència inconfusible a The Beatles, que tendrà lloc dissabte dia 1 de juny d'11 h a 12 h a la plaça de Sa Bassa. 

Un programa amb actes i propostes variades i per a tots els públics i edats que enguany compta amb la salutació del Consell d'Adolescents de Manacor. Un encàrrec que els va fer el batle de Manacor, Miquel Oliver, amb aquesta voluntat dels darrers anys d'obrir els programes de festes a veïnats i entitats de Manacor. En aquest sentit, el delegat de Festes, Mateu Marcé ha destacat "la implicació de les associacions i entitats diverses que completen el programa de festes i el fan més ric i participat". 

Tancarà el programa de les Fires i Festes el Reconeixement de Mèrits de l'Escola Municipal de Mallorquí, dia 6 de juny al Teatre de Manacor, que enguany reconeixerà la trajectòria de la periodista Margalida Solivellas, corresponsal de TV3 a les Illes Balears durant 36 anys. 

Fira de primavera

La Fira de primavera de Manacor se celebrarà diumenge dia 26 de maig, amb diferents temàtiques i activitats durant tot el dia. La delegada de Fires, Júlia Acosta, ha posat de relleu "l'esperit continuïsta de la Fira, amb la incorporació també d'algunes novetats destacades com l'Espai lúdic que s'instal·larà al carrer d'en Tià de sa Real i que comptarà amb el 'Tribufest tast' de 10 h a 13 h, un 'Laboratori de land art' a càrrec d'Ennigulart de 10 h a 13 h i el 'Tast silvestre' a càrrec de Llavors de 17 h a 20 h. També serà novetat el Circuit d'educació viària en què les famílies podran dur les seves bicicletes i cascs al pati del CEPA Llevant - Espai Na Camel·la de 9 h a 13 h, o les Portes obertes de l'Espai nadó, amb la col·laboració de l'associació Infància 0-3". 

La Fira artesana s'instal·larà al passeig de Na Camel·la, la fira de l'automòbil i maquinària es podrà visitar al passeig del Ferrocarril i l'avinguda del Parc, la fira d'aliments al carrer de l'Amargura i la plaça del Rector Rubí, la fira de l'Esport a l'avinguda de Baix des Cós i la zona comercial treurà els estocs al carrer com cada any. 

Desfilada de carrosses i comparses

La desfilada de carrosses i comparses de les Fires i Festes incorporen enguany també alguns suggeriments de la comunitat educativa, pel que per tal de facilitar la participació dels infants i evitar les hores de sol més fort, se celebrarà diumenge 2 de juny a les 18.30 h i farà només una volta. "Les associacions de famílies ens han fet aportacions per introduir petits canvis com ara la durada i l'horari, a més d'afavorir un esperit més col·laboratiu i menys competitiu", ha explicat el delegat, Mateu Marcé. 

 

Podeu consultar el programa complet adjunt a continuació.