La II Fira de la Formació i l’Ocupació arrenca amb la participació de 650 alumnes i 65 estands de 9 instituts, 20 empreses i 28 entitats

03-May-2023

La II Fira de la Formació i l’Ocupació de Manacor ha arrencat aquest dimecres 3 la primera jornada de l’edició d’enguany, que s’estendrà fins a aquest dijous 4 de maig, també de 9 h a 14 h al Parc Municipal de Manacor.

Uns 650 alumnes de nou centres educatius han passat aquest dimecres de matí per la Fira. Els joves han participat a la Mostra de Formació Professional, que ha comptat amb l’IES Manacor – Politècnic Llevant, l’IES Mossèn Alcover, l’IES Porto Cristo, l’IES Llorenç Garcies i Font d’Artà, l’IES Capdepera, l’IES Puig de sa Font de Son Servera, l’IES Es Lledoner i el CC Sant Alfons de Felanitx, l’IES Felanitx i l’IES Llucmajor. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha manifestat la seva satisfacció «perquè enguany hem fet una passa més enllà i la Fira inclou centres formatius d’arreu de la comarca, el que ha suposat un èxit de participació». «Els nostres joves poden veure tota l’oferta formativa que hi ha a Manacor i a la comarca, a més d’entitats i associacions que es dediquen a la formació i a l’orientació; és una oportunitat única», ha expressat la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa, han rebut el conseller d'Educació, Martí X. March i el director general de Formació Professional, Antoni Baos, que han visitat la fira. 

La II Fira de la Formació i l’Ocupació de Manacor ha programat activitats pels dos dies i compta amb la participació de 20 empreses de Manacor que ofereixen més de 220 llocs de feina. A més, l’Escola Balear de Turisme ofereix un showcooking els dos dies gràcies a la col·laboració de Cuines Santandreu. Les ofertes de feina es poden consultar al següent enllaç: https://www.sommanacor.cat/portfolio-item/ocupacio/ Les empreses i entitats que participen a la Fira són Hiper Centro, Insotel, Grupo Eulen, Càrniques Sunyer, Connecta Balear, Seniors Residència, Skualo, Dinosaur Land, Grupo Martí, Elbsa, Sol Romántica, Limit, Melchor Mascaró, Comercial Hidraulica, Projecte Home, Centre Tecnològic de la Fusta, Sea Tech, Fundació ASPAS, One Motor i Mapfre.

Vint-i-vuit entitats que es dediquen al foment de la formació també assistiran a l’esdeveniment. Hi participaran l’Academia Casanova, Fundació Deixalles, Global Centre d'Estudis, l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears - IQPIB, el Punt d’Orientació Acadèmica i Professional, l’Institut d’Innovació i Desenvolupament – IDI, Aproscom, el Departament d’Orientació i Inserció Professional de la UIB, CCOO, Fundación Laboral de la Construcción, el SOIB, CEPA LLEVANT, Escola Balear de Turisme, Escola Oficial d'Idiomes, Guàrdia Civil, Acadèmia porto Cristo, Bombers de Mallorca, Policia Nacional, Policia Local de Manacor, Som Manacor, Fundación Intermedia, Estel de Llevant, Hospital de Manacor, AENA, S'Algar Formació, ENAIRE i el Centre Universitari de Manacor, que inclou Aula Mentor la UOC i la UIB.

Els tallers i demostracions estan agrupats per categories professionals i entre algunes de les activitats previstes, hi ha un Kahoot de gestió administrativa, demostració de punts de llibre i d’enquadernació, demostració de tècniques de reanimació cardiopulmonar, jocs digitals de memòria, tallers de fusió de fibra òptica, jocs d’interacció amb aparells elèctrics, taller de primers auxilis, entre moltes d’altres.

La II Fira de la Formació i l'Ocupació de Manacor continuarà aquest dijous, de 9 h a 14 h al Parc Municipal.