La III Fira de les Dones omple Manacor de talent, d'art i de referents femenins

04-March-2023

El centre de Manacor s’ha tornat a omplir aquest dissabte de talent femení en motiu de la III Fira de les Dones, organitzada per l’Ajuntament de Manacor. La III Fira de les Dones té la finalitat de visibilitzar les artistes, artesanes i els diferents projectes a què es dediquen les dones del municipi i d’arreu de Mallorca, donar-los un lloc a l’espai públic i reivindicar aquest paper.

La jornada ha arrencat a les 9.30 h amb un Cercavila de xeremieres des de la plaça de sa Bassa i a partir de les 10 h, diferents activitats han començat a omplir la plaça del Convent, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer, l’Església del Convent, la Biblioteca, la plaça dels Pares Creus i Font i Roig i els carrers del voltant. Centenars de persones han omplert durant tot el dia els carrers i places propers al Claustre i el mateix recinte, on s'hi disposaven parades artesanes a la planta baixa i al primer pis. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada d'Igualtat, Carme Gomila; i la tècnica d'Igualtat, Laura Socias, han inaugurat la Fira. Els han acompanyat l'artista Sara Fernández i la gestora cultural M. Magdalena Vives. 

A la Fira s’hi han pogut trobar una cinquantena de parades de dones artesanes que fan des de roba fins a menjar o artesania, i també hi ha una part artística molt important que s’ha desenvolupat més respecte dels anys anteriors amb dos nous espais: el pati de Can Frau i l’espai expositiu situat al carrer de l’Escolà Pocoví número 6. Aquest espai compta amb una exposició molt variada i original de dones artistes de Manacor: En bragues! Acció artística cooperativa a càrrec de Sara Fernández i D.I.D.O.L., un projecte en procés de la pintora Catalina Julve, que combina feminisme i memòria històrica. Així mateix, l’alumnat dels tres instituts de Secundària del municipi (IES Manacor, IES Mossèn Alcover i IES Porto Cristo) instal·laran diferents exposicions col·lectives al Claustre i als carrers dels voltants.

Tallers d’art, de castells, de glosa i de serigrafia; música; dansa; recital de textos; cinema; circ; glosada; contacontes; i art han omplert els voltants de la plaça del Convent i del Claustre de 10 h a 18 h h. Tot això, sumat a la cinquantena de paradetes artesanes que s’han instal·lat a les dues plantes del Claustre i les diferents exposicions i els food trucks de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig.

La III Fira de les Dones és el tret de sortida de les activitats programades al llarg de tot el mes de març dedicat al feminisme i a les dones amb el lema LES DONES TREPITJAM FORT.