Darrers Dies 2023: torna la Rueta, la Rua i l'Enterro de la Sardina

08-February-2023

Després de dos anys de restriccions sanitàries, per fi els Darrers Dies tornen a la bauxa i la festa amb la Rueta, la Rua i l'Enterro de la Sardina. Les disfresses tornaran a prendre carrers i places la setmana que ve arreu del municipi.

El Dijous Llarder, 16 de febrer, la Rueta omplirà el centre de Manacor de música i fresses. A les 16.30 h tendrà lloc la concentració i partida del cercavila amb una batucada a la plaça de sa Bassa. A partir de les 17 h, l’animació de Jordi i Xispita a la plaça de la Rectoria, Uapidubi a la plaça de les Verdures, Maria Bimbolles a sa Bassa, Neo Rural a la plaça del Rector Rubí i animació itinerant de personatges animats. A més, al carrer del Mercadal s’hi instal·larà la Ludoteca de Món de Colorins. Arreu del centre s’hi podran trobar també paradetes de menjar.

El dissabte 18 de febrer, dia de la Rua, Manacor acollirà una gran festa de Carnaval en motiu del 50è aniversari de l’Associació de donants de sang. A partir de les 16.30 h, la plaça Ramon Llull serà l’epicentre de la festa, amb animació per a infants de totes les edats amb Sabatot i Milú.

A les 18 h, les fresses es concentraran a la part de dalt del passeig de Na Camel·la i partiran en cercavila darrere la Batucada cap al carrer de Pius XII, la plaça de sa Bassa, el carrer Peral, carrer del Mercadal, carrer d’en Jaume Domenge fins arribar a la plaça Ramon Llull.

A les 18.30 h començarà la gran festa de Carnaval amb música a càrrec de Dj Simonet, Dj Jara i Dj Simon Vera. També hi haurà un fotoreclam de 360 graus per poder guardar un record de les fresses.

Dimarts dia 21 de febrer l’Associació de Veïnats de Sa Torre organitza l’Enterro de la Sardina, que sortirà en comitiva funerària des de la plaça del Convent, seguint pel carrer Nou, Amador, plaça de s’Antigor, carrer Foners, carrer del Pilar, avinguda dels Pins i arribada al carrer del Rosselló on hi haurà una sardinada. Acte seguit, es llevarà la primera cama a la Jaia Corema.

La Jaia Corema sortirà tots els dissabtes de Quaresma a les 17 h de la plaça del Convent (25 de febrer, 4 de març, 11 de març, 18 de març, 25 de març i 1 d’abril), gràcies a la col·laboració de l’Associació Cultural de Sant Domingo.


Porto Cristo

El CEIP Mitjà de Mar acollirà el 13 de febrer a les 16 h un taller de màscares organitzat per l’AMIPA de Mitjà de Mar. Per a assistir-hi és necessari inscriure’s al 624 16 38 37.

La Rueta tendrà lloc a Porto Cristo el divendres 17 de febrer a partir de les 10.45 h amb el Cercavila de les escoles amb dos recorreguts: el CEIP Ses Comes partirà de la plaça de ses Comes cap a l’avinguda dels Pins, carretera de Son Servera, avinguda de Cala Petita i carrer Babord; el CEIP Mitjà de Mar partirà del carrer Estribord cap a l’avinguda de Cala Petita i el carrer Babord. Les dues escoles es trobaran i si bé els més grans aniran cap a la plaça del Sol i de la Lluna, els més petits de les dues escoles quedaran al CEIP Mitjà de Mar.

A les 12 h el grup Jordi i Xispeta actuarà al CEIP Mitjà de Mar i Maria Bimbolles ho farà a la plaça del Sol i de la Lluna.

El diumenge 19 de febrer serà el dia de la Rua a Porto Cristo, amb la concentració de fresses i sortida del cercavila a les 16 h a la plaça de ses Comes, cap al carrer Migjorn, carrer Major i passeig de la Sirena. A partir de les 16.30 h, el grup Ji ji ji ja ja ja actuarà a la plaça de la Sirena. A partir de les 18 h serà el torn del Dj Santi Vega.

L'Enterro de la sardina de Porto Cristo serà dimarts dia 21 de febrer a les 19.30 h. Partirà de davant la Delegació (c. Gual), passant per la plaça del Carme, carrer Bordils, passeig de la Sirena i escales de la platja. En arribar hi haurà sardinada per als assistents. 


S’Illot

El divendres dia 17 de febrer, Rueta a partir de les 17.30 h a la plaça del Llop amb l’animació infantil de Uapidubi.

El diumenge 19 de febrer a les 18 h, Gran Festa de Carnaval a la plaça del Llop amb Kiko Rodríguez.
 

Son Macià

Gran ximbombada divendres 17 de febrer a la plaça de l’Església a partir de les 19.30 h.

Animació infantil amb el grup Uapidubi a les 12.30 h al CEIP Mestre Pere Garau.
 

Cales de Mallorca

Dissabte dia 25 de febrer a les 16.30 h tendrà lloc la Gran Festa de Carnaval amb el grup MIMA al Centre Cívic.p