Manacor amplia el sistema de recollida porta a porta a 250 habitatges més de la barriada de Fartàritx

25-January-2023

El sistema de recollida selectiva de residus porta a porta s’amplia a gran part de la barriada de Fartàritx de Manacor. En total, uns 250 habitatges més es veuran beneficiats a partir del 6 de febrer d’aquest sistema de recollida de residus i se sumaran així al centre de Manacor, part de la barriada de Crist Rei i gairebé completa d’aquesta manera la barriada de Fartàritx, que fins ara només comptava amb aquest sistema a part de la zona. L'Ajuntament de Manacor va convocar aquest dimarts horabaixa una reunió al CEIP Jaume Vidal i Alcover per informar els veïnats de la zona d'aquestes novetats. La trobada comptà amb l'assistència dels veïnats de la zona beneficiada per l'ampliació i els membres del departament de Medi Ambient, encapçalat per Sebastià Llodrà.  

Amb aquesta nova incorporació, la recollida porta a porta ja forma un contínuum que va des de Crist Rei, passant pel centre i fins arribar al límit de Fartàritx, a la plaça de Gabriel Galmés.

«El sistema porta a porta funciona allà on està implantat, per això el continuam ampliant. Les dades de recollida selectiva han millorat molt al municipi gràcies a aquest sistema, juntament amb la implantació del cinquè contenidor», assegura el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà.

El sistema de recollida selectiva s’ha anat implementant de manera progressiva a Manacor, Porto Cristo i Son Macià. A més, també s’ha posat en marxa la deixalleria mòbil, la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i la resta de Manacor. L’objectiu és oferir un millor servei, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus. A més, també s’ha implantat la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi. El contenidor marró destinat a la matèria orgànica s’adreça a aquelles persones que hagin sol·licitat la tarifa reduïda de residus, que suposa el compromís per part del sol·licitant de separar i reciclar correctament i permetre l’accés dels inspectors municipals per a comprovar-ho, en cas que es faci una inspecció.

L’Ajuntament de Manacor va iniciar la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta l’octubre de 2019 a Son Macià i el barri de sa Torre de Porto Cristo (més de 400 habitatges en total), després de reunions prèvies amb entitats i veïns. El desembre de 2019 també va començar a aplicar-se al centre de Porto Cristo (1.400 habitatges), amb l’objectiu d’eliminar punts de brutícia devora els contenidors, guanyar espai per a les persones, evitar vehicles de recollida grossos dins carrers estrets i millorar les dades de reciclatge. El primer d’abril de 2020 s’implantà el porta a porta al centre de Manacor (2.600 habitatges), després de dotze reunions amb més de 1.800 veïnats. El juny de 2020 s’augmentà el sistema de recollida porta a porta a Porto Cristo centre amb nous carrers i s’arribà als 1800 habitatges. El setembre de 2020, 200 habitatges més s’incorporaren al porta a porta a la barriada de Crist Rei a Manacor. I el 3 de maig de 2021 s’amplià a l'avinguda del Torrent i al carrer Antoni Galmés folklorista.

Les persones i empreses que encara no s’hagin adherit a la tarifa reduïda poden fer-ho fins dia 28 de febrer. Trobaran tota la informació a www.residusmanacor.cat