‘I tu, a què jugues?’, la campanya de l’Ajuntament de Manacor per fomentar el joc sense gènere i les juguetes no sexistes

16-December-2022

I tu, a què jugues?’ és la nova campanya de l’Ajuntament de Manacor per fomentar el joc sense gènere i les juguetes no sexistes. A aquest efecte, el departament d’Igualtat ha presentat aquest divendres la campanya de comunicació, que consta d’un vídeo on apareixen dues famílies en una situació quotidiana que reflecteix la pressió i imposició que alguns adults fan sobre els infants per seguir perpetuant els rols de gènere.

«Hem de qüestionar els rols de gènere que algunes juguetes continuen reproduint», ha apuntat la delegada d’Igualtat, Carme Gomila. «A les nines se’ls continuen regalant pepes, maquillatge, cuinetes, carrets de neteja; mentre que als nins se’ls solen regalar més jocs que enalteixen la força, la competitivitat o l’agressivitat», ha afegit. Per això, l’Ajuntament impulsa aquesta campanya que apel·la als adults perquè no siguin ells els que condicionin el joc dels infants cap aquests esquemes tradicionals i conservadors. «No hi hauria d’haver jocs de nins i de nines, sinó que els infants juguen i quan ho fan imaginen tot allò que volen ser i volen fer. Han de ser els infants els que puguin triar a allò que volen jugar sense la interferència dels adults», ha conclòs.

El vídeo està penjat al canal de YouTube de l'Ajuntament de Manacor: https://www.youtube.com/watch?v=vwhmP8Zws-s