L’Ajuntament de Manacor aposta per la pacificació de la primera línia de s’Illot a partir del 5 d’agost

02-August-2022

La primera línia de s’Illot es pacificarà al trànsit de vehicles motoritzats a partir d’aquest divendres 5 d’agost. Es tracta d’una prova pilot que du a terme l’Ajuntament de Manacor que recull una demanda històrica de residents, dels organitzadors de les festes de s’Illot i també del sector turístic del nucli costaner, que han manifestat la necessitat que hi hagi més espai lliure de cotxes per gaudi dels ciutadans.

Aquesta mesura permetrà donar més tranquil·litat a una zona residencial i comercial d’accés a la platja, que en els mesos d’estiu és molt concorreguda i on s’ha detectat molta presència de trànsit no productiu. D’aquesta manera, i coincidint amb les festes de s’Illot, els carrers més propers a la mar es recuperen per als vianants.

«Volem que la gent pugui gaudir de les seves terrasses, de prendre la fresca sense haver de sentir el  renou dels cotxes o que els infants puguin jugar al carrer sense haver de passar pena. Un exemple similar és el de la plaça de Son Macià, on mesos després d’haver-se limitat l’accés de vehicles els veïnats han guanyat en qualitat de vida», assegura el batle de Manacor, Miquel Oliver.

El tram del carrer dels Tamarells, entre el carrer del Vell marí i l’avinguda del Llop fins a l’avinguda dels Pins seran només per a vianants i només hi podran circular els residents que disposin de garatge o per fer operacions de càrrega i descàrrega. Els residents que disposin de garatge podran accedir a l’avinguda del Llop des de l’avinguda dels Pins i hauran de sortir també per aquest accés. Per a necessitat de càrrega i descàrrega es podrà passar, però no estacionar. Es canvia el sentit de la circulació del carrer dels Tamarells, que a partir del 5 d’agost serà de sortida.

Aquesta mesura provisional, que s’aplicarà fins entrat el mes de setembre, es reforça amb una altra mesura definitiva, que és l’habilitació de sis noves places d’aparcament a l’avinguda dels Pins.

«Aquesta mesura disminuirà el trànsit i permetrà guanyar espais per fer-hi activitats durant les festes», explica el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, que recorda que l’Ajuntament de Manacor fa feina per modificar els carrers i els hàbits de mobilitat «sense haver de fer despeses milionàries i en consonància amb els reptes que ens demanen els nous temps».

Una vegada acabin les festes i la temporada turística, des de l’Ajuntament de Manacor s’avaluarà l’efectivitat de la mesura.