L'Ajuntament de Manacor estén la normalització lingüística a les empreses que li presten servei

12-April-2022

El ple de l’Ajuntament de Manacor ha aprovat inicialment amb els vots de l’equip de govern format per MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem, més els vots dels grups municipals AIPC-SyS i El Pi, la modificació del vigent reglament de Normalització lingüística. Concretament s’afegeix una disposició addicional a la normativa existent per contemplar que hi pugui haver clàusules lingüístiques a la contractació que fa l’Ajuntament per fomentar i fer efectiu l’ús públic de la llengua catalana. La voluntat és fer garantir els drets lingüístics dels ciutadans de Manacor i fer efectiva la normalització lingüística no només a allò que fa l’Ajuntament de manera directa, sinó també a les empreses que presten servei a l’Ajuntament. «Volem fer créixer la normalització lingüística dins el nostre municipi», ha explicat durant el ple Sebastià Llodrà, delegat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Manacor.

La sessió plenària també ha aprovat amb els vots de l’equip de govern les al·legacions a la tercera modificació del Pla Territorial de Mallorca. Es tracta de sis al·legacions que pretenen que la normativa insular tengui en compte l’aprovació definitiva del Pla General de Manacor, de dia 22 de desembre de 2021, i els paràmetres que aquest determina.

Mocions pel Sàhara i pels negocis de Porto Cristo

L’Ajuntament de Manacor ha aprovat en sessió plenària amb els vots de MÉS-Esquerra, Podem, PP, El Pi i AIPC-SyS, la moció de suport a l’autodeterminació del poble sahrauí en compliment de la legalitat internacional presentada pel grup municipal MÉS-Esquerra. La moció exigeix al govern espanyol que rectifiqui els acords recents amb el regne del Marroc en relació al Sàhara Occidental, que es faci càrrec de les seves obligacions envers els ciutadans sahrauís i exigeixi als organismes internacionals el compliment dels acords internacionals i l’alliberament dels activistes sahrauís presos al Marroc, que defensi el compliment dels acords internacionals i l’activació del referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental, i que es reprenguin les negociacions i el compliment de les resolucions de l’ONU que fan referència als drets del poble sahrauí.

El ple municipal també ha donat llum verda per unanimitat a la moció del grup municipal AIPC-SyS pels negocis de la primera línia de Porto Cristo. La moció compromet l’equip de govern a estudiar la viabilitat de concedir una subvenció municipal als negocis del carrer Burdils de Porto Cristo que han vist afectades les seves activitats durant els mesos que duren les obres de reforma d’aquesta via per tal que puguin fer front a les despeses del pagament de taxes municipals.