L'Ajuntament de Manacor contracta el centre especial de treball d'Aproscom per elaborar i entregar el menjar dels centres de dia i a domicili

27-October-2021

El centre especial de treball d'Aproscom s'encarregarà a partir de dia 2 de novembre del servei especial d'elaboració diària, preparació, transport i entrega de menjar preparat als centres d'estades diürnes municipals i també a les persones usuàries del servei de menjar a domicili dels Serveis Socials. El contracte signat entre l'Ajuntament de Manacor i la Fundació té un valor de 344.403,67 euros, té una durada de dos anys i és prorrogable a dos anys més.

 

El servei incrementa el contracte anterior en el nombre de menús i també en les prestacions, ja que per primera vegada inclou el transport i l'entrega a tots els nuclis del municipi i també requereix la utilització de productes de temporada, de comerç just i el subministrament de pa d'elaboració pròpia a forns i no precuinat, entre d'altres. Hi participaran joves que s'estan formant en els programes de formació dual que du a terme Aproscom, persones que ja han acabat la formació i ja tenen contracte de feina i els tècnics de suport de l'entitat. En total, elaboraran i entregaran un màxim de 40 menús a domicili i 36 menús entre els centres de dia de Manacor i Porto Cristo. Una altra de les millores del nou servei és l'aposta perquè sigui un menú de temporada, supervisat per una nutricionista, diferent cada setmana i adaptat a les necessitats de les persones usuàries (al·lèrgies, menús hiposòdics, problemes de deglució, etcètera).

 

«Aquest contracte és important i bo perquè hem licitat el servei amb un centre especial d'ocupació, suposa una millora del servei, afavoreix la inserció social i laboral de persones amb discapacitat, cream nous llocs de feina amb una mirada social, afavorim que les entitats del tercer sector es puguin desenvolupar i, en definitiva, contribuïm a millorar Manacor», ha assegurat la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila des del centre especial de treball d'Aproscom. Per la seva banda, el gerent d'Aproscom, Toni Gayà, ha explicat que «per a nosaltres suposa una oportunitat perquè fins ara el centre formava joves amb discapacitat intel·lectual en programes de formació dual i pràcticament el 100% de la producció que fèiem era per autoconsum dels nostres mateixos usuaris, per la qual cosa aquest nou contracte suposarà una oportunitat per sortir de la comunitat».

 

Gomila ha insistit que aquest nou contracte és un «reconeixement a la feina feta per Aproscom», amb els que «compartim valors com la inclusió, però també l'aposta pels productes de temporada, de proximitat i de quilòmetre zero perquè aquest nou contracte també repercuteixi positivament en les empreses que produeixen a Manacor i a Mallorca». Per la seva banda, Gayà ha afegit que «Aquesta aposta de l'Ajuntament i aquesta formació suposa donar oportunitats laborals perquè els joves amb discapacitat intel·lectual puguin fer un itinerari d'inserció laboral amb l'objectiu de poder sortir de la comunitat i poder tenir una experiència laboral com qualsevol altra persona».

 

Des d'Aproscom ja ho tenen tot preparat per començar el servei la setmana que ve i esperen que «l'experiència d'aquest projecte social 100% sigui positiva per a totes les parts», ha conclòs Gayà.