L’Ajuntament de Manacor vol digitalitzar i modernitzar el petit i mitjà comerç del municipi

01-October-2021

L'Ajuntament de Manacor fa passes perquè el petit i mitjà comerç del municipi no quedi enrere en la competència i domini de les noves tecnologies, en un escenari en què el comerç en línia va guanyant posicions i que la digitalització ha esdevingut imprescindible per a l'evolució del teixit comercial. És per això que la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols, ha presentat aquest divendres de matí el Pla de digitalització del petit i mitjà comerç de Manacor, que arrenca amb un primer curs de formació adreçat als comerciants de Manacor.

 

El curs per a la digitalització del petit i mitjà comerç de Manacor és gratuït i s'adreça al petit i mitjà comerç. Les sessions es duran a terme el 7 d'octubre, el 28 d'octubre i el 18 de novembre en dos grups, un de 13.30 h a 14.30 h i l'altre de 15 h a 16 h. Segons ha explicat Truyols, els comerciants hauran d'assistir a totes les sessions per assolir els coneixements quant a la digitalització i modernització i es podran anar fent els grups que siguin necessaris «per no deixar ningú enrere». Després de cada formació també s'oferirà als comerciants la possibilitat de sol·licitar una consulta personalitzada per poder respondre dubtes amb relació al seu negoci i poder detectar, juntament amb el formador, quines són les necessitats específiques de cada comerç.

 

De moment s'obriran aquests grups a Manacor, però també es faran extensius a la zona costanera una vegada acabi la temporada turística, on els cursos es programaran a finals de novembre i principis de desembre, amb l'objectiu de reunir el màxim quòrum possible.

 

«Es tracta d'una oferta formativa molt pràctica i amb un nivell molt bàsic perquè pugui començar tothom des de zero», ha explicat Truyols. Els continguts de la formació giren al voltant de les competències en màrqueting digital, Google My business, Facebook d'empresa, WhatsApp d'empresa i identitat digital de marca.

 

Els cursos són gratuïts i presencials i aniran a càrrec de la Fundació Bit, a la que Maria Antònia Truyols ha agraït la seva disposició a contribuir al pla de digitalització del comerç de Manacor. «Durant la pandèmia vàrem veure que molts comerços no estaven preparats per fer feina en línia ni per afrontar moltes de les necessitats que varen aflorar en aquell moment. Molts no sabien pujar documentació al núvol, fer servir el WhatsApp d'empresa o oferir un servei que cada vegada està més orientat al vessant digital», ha explicat la delegada de Comerç. Davant aquesta manca de formació, l'Ajuntament de Manacor de la mà de la Fundació Bit du a terme aquesta aposta que es materialitza en aquest Pla. «Hem trobat un aliat que és la Fundació Bit, en què la predisposició ha estat absoluta», ha conclòs.

 

Èxit d'adhesió als bons de les Illes Balears

 

Aquest divendres 1 d'octubre ha començat la campanya comercial dels Bons de les Illes Balears que impulsa el Govern de les Illes Balears, i per això els ciutadans majors de 18 anys i empadronats a les Balears poden gaudir de quatre bons de 10 euros que poden bescanviar per cada 30 euros als comerços adherits només mostrant el DNI.

La campanya ha tengut una adhesió espectacular entre els comerços de Manacor. Si a Palma s'han adherit 136 establiments, a Manacor han estat 99, seguits dels 19 d'Inca i 15 de Calvià. «Aquest èxit d'adhesió demostra que Manacor va ser un municipi pioner en treure al carrer els vals de consum el desembre de l'any passat», ha assegurat Maria Antònia Truyols. L'Ajuntament de Manacor va posar en circulació 800.000 euros en vals de consum de 10 euros que varen tenir un coeficient multiplicador d'1,5 per als comerços adherits.