Du la llengua amb tu, una nova campanya de l'Escola Municipal de Mallorquí que reparteix 2.000 bosses de cotó al petit comerç

15-March-2021

L'Escola Municipal de Mallorquí ha repartit 2.000 bosses de cotó amb paraules relacionades amb el menjar a botigues d'alimentació del municipi. La campanya 'Du la llengua amb tu' formenta la recuperació de paraules en català en retrocés, en desús o que s'utilitzen malament com ara orenga, alvocat, indiot o ruca.

 

Cada botiga ha rebut 50 bosses perquè es reparteixin de manera gratuïta entre els clients. "La majoria són paraules que s'han incorporat, i que s'ha agafat la paraula castellana o el calc, com orada o nabius. De vegades és tan senzill com conèixer la paraula; si la coneixem, l'usarem", assegura la directora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. "Aquesta campanya, a més, combina el foment de l'ús de la llengua catalana amb els bons hàbits de consum, que han de tendir a l'eliminació del plàstic", recorda el delegat de Medi Ambient i Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

 

Les bosses compten amb dissenys de diferents colors i paraules, i recullen mots com ara aladroc, escalopa, cuixot, nabius, gerret, orada, cogombre o anfós.