MARIA PONT, QUE ESTUDIA 4T D’ESO A LA SALLE, GUANYA AMB EL SEU DISSENY EL XVII CONCURS DE CARTELLS DELS COSSIERS

14-May-2019

Per dessetè any consecutiu l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el Concurs de Cartells dels Cossiers, que va adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor. 

L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són el divendres 31 de maig de 2019 a les 17 h (dia del pregó de les Fires i Festes) i el diumenge 9 de juny de 2019 a les 18.30 h (dia del St. Crist i Cinquagesma).

La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat Maria Pont, de 4t d’ESO de La Salle. Els dos finalistes han estat alumnes de 2n de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover: Víctor Gómez Garau i Pei Guo. Els premis consisteixen en 150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista. 

L’entrega de premis tendrà lloc dijous dia 6 de juny de 2019 a la Institució Pública Antoni M. Alcover conjuntament amb els premis del XVII Concurs de Redacció Literària per a Joves i dels Microrelats.

Recorregut dels Cossiers

Els Cossiers de Manacor enguany sortiran a ballar per primera vegada divendres dia 31 de maig a les 17 h. Sortiran de ca la dama, al carrer de Sant Isidre, 25. Des d’allà recorreran diferents carrers de Manacor i conduiran tothom que els segueixi fins al claustre del Convent, on se celebrarà el pregó que encetarà les Fires i Festes de Primavera. Els cossiers i la dama començaran el seu recorregut a ca la dama i passaran pel carrer del Nord, pel molí d’en Fraret, pels carrers de l’Ecònom Pere Bonnín, Àngel, Francesc Gomila, Llaurador i Joan Lliteres. Arribaran a sa Bassa i seguiran pel carrer Peral, la plaça Weyler, la plaça del Rector Rubí, el carrer Amargura, el carrer d’en Bosch, els carrers Mercadal, Jaume Domenge, Olesa, Nou i arribaran davant l’Ajuntament. 

Els Cossiers i la dama també ballaran diumenge dia 9 de juny, coincidint amb la festa del Sant Crist i la Cinquagesma. Sortiran a les 18.30 h de ca la dama, al carrer de Sant Isidre, 25. I el seu itinerari recorrerà els carrers Nord, Pius IX, Verònica, Amargura, la plaça del Rector Rubí, els carrers Artà i Amor, l’avinguda de Baix des Cós, la plaça del Cós i arribaran davant l’església.