Manacor reivindica el llegat d’Antoni M. Alcover amb l'ofrena floral i l’homenatge a l'obelisc que la ciutat li va dedicar

04-February-2019
Dia 30 de maig del 2015 es va inaugurar l’obelisc dedicat a Mn. Alcover a la seva ubicació actual, el passeig d’Antoni Maura. El projecte significà la recuperació del monument dedicat al Fill Il·lustre de la Ciutat, Antoni M. Alcover, que fou inaugurat el 1963 per iniciativa de Llorenç Femenies, aleshores president de la Comissió de Cultura. L’obelisc va ser dissenyat per l’arquitecte municipal Josep d’Olesa i es va situar al centre de l’actual plaça de Na Camel·la. Trenta-sis anys més tard, el 1999, el monument va ser abatut a causa de la construcció dels aparcaments subterranis.

La reconstrucció de la peça que avui llueix al passeig d’Antoni Maura es va fer amb el que es va conservar de l’antic obelisc i no hauria estat possible sense anys de gestions i demandes reiterades tant per part de particulars i alcoveristes com de la Junta Rectora de la Institució Antoni M. Alcover, que anhelaven veure reconstruït aquest merescut homenatge a la figura de Mn. Alcover. L’acte institucional recupera la tradicional ofrena floral al monument que fins la dècada del 1990 feien els alumnes de les escoles de Manacor.