Comença el curs Gabriel Galmés, el rei de la selva, que fins dia 22 de febrer acull l’Escola de mallorquí

23-January-2019
El cicle monogràfic Gabriel Galmés, el rei de la selva, començarà divendres dia 1 de febrer amb l’objectiu de donar a conèixer Gabriel Galmés des dels vessants literari, periodístic i personal, i “a més, volem que serveixi per difondre la seva obra entre els que encara no la coneixen i per i valorar-ne la seva més vigorosa actualitat”, explica des de l’Escola Municipal de Mallorquí la seva directora Emma Terés.

El curs monogràfic és obert a tothom i l’assistència a les diferents activitats és lliure i gratuïta però també hi ha 20 places disponibles amb crèdits de formació permanent del professorat adreçades a docents. Les quatre sessions del curs, que seran setmanals i se celebraran els divendres a les 19 h, començaran divendres dia 1 de febrer amb la ponència Una cara manllevada. Galmés narrador. Hi intervendran el professor de llengua i literatura catalanes, Joan Estelrich; el músic i filòleg Josep Ramon Santiago; i el professor i filòleg Antoni Bauçà.

Divendres dia 8 de febrer els assistents aprofundiran en la faceta més periodística de Gabriel Galmés amb Vull una estàtua eqüestre. Galmés periodístic en la qual hi intervendrà el professor i periodista Antoni Riera Vives. Una setmana més tard, divendres dia 15 de febrer a les 19 h se celebrarà la taula rodona El rei de la casa. Biel, t’enyoram en la qual hi participaran amics de Galmés com Marta Alcover, llicenciada en filologia hispànica; Jaume Capó, filòleg; Marta Sancho, catedràtica de llengua i literatura castellanes; o José Carlos Llop, escriptor i periodista.

Divendres 22 de febrer a les 19 h acabaran els actes del cicle que se celebren en el molí den Beió amb la sessió Scala Averni. La relectura de l’obra des dels escalons de l’aprenentatge, que consistirà en una lectura de textos de Gabriel Galmés a càrrec d’estudiants de l’IES Manacor i de l’IES Mn. Alcover. El cicle monogràfic Gabriel Galmés, el rei de la selva és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor.

En coordinació amb aquest cicle, a més, la sala La Fornal programa per dia 28 de febrer a les 20 h i per dia 1 de març de 2019 a les 19 h l’obra teatral ODI, de Gabriel Galmés, que interpretaran els components de la companya Le Sel Lluc Rosselló, Xisca Rotger i Antoni Truyols. El preu de l’entrada a taquilla costarà 12 euros i anticipada, 10 euros.