Manacor fa feina per millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i al seu entorn familiar

09-November-2018
Els professionals que intervenen en casos de violència masclista al municipi de Manacor s’han reunit per seguir fent feina per millorar l’atenció i la protecció a les dones víctimes de violència masclista. I és que des de l’Ajuntament de Manacor “volem seguir millorant l’atenció perquè entre totes les administracions implicades hem de fer que les víctimes trobin portes obertes per poder demanar l’ajuda que necessiten i sentir-se acompanyades en tot moment”, ha explicat la regidora de Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà.

La reunió que s’ha celebrat divendres dia 9 de novembre és la segona reunió de la comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista. Hi han participat diferents representants de l’Institut Balear de la Dona, de la Policia Nacional, la Policia Local, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears, la Conselleria de Salut, la Conselleria d’Afers Socials, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, l’Espai de Dones de Manacor, les entitats Càritas, Creu Roja, Ires, i els tècnics del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor.

L'objectiu d'aquestes reunions és posar les bases que permetin fer feina en xarxa entre els diferents professionals i les diferents administracions que participen en l’atenció i la protecció a les víctimes de violència masclista. I entre els objectius a mitjà termini de la comissió hi ha “l’aprovació d’un protocol d'intervenció, que permetrà d’una manera més efectiva, millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista, i als seus fills i filles”, ha afegit la regidora Maria Isabel Bauzà.

L’objectiu del treball en xarxa que es comença a aplicar és arribar al màxim de dones possible i de facilitar atenció i assessorament per diferents canals a totes aquelles dones que es trobin en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, durant les reunions de la comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista, es posen en comú els recursos existents, es comparteixen experiències, les bones pràctiques, al mateix temps que s’estudien noves iniciatives per millorar i universalitzar l'aplicació de la protecció a les víctimes.

L'Ajuntament de Manacor ha atès enguany, a través del servei d'atenció a víctimes de violència masclista, a 34 dones per orientació, assessorament i intervenció. Es tracta d'un servei gratuït situat al primer pis de l’edifici municipal del Carrer Major, 22.