Els dos concerts del Jas Jazz ompliren la plaça de Ramon Llull de joves creadors i bona música per a tota la família

26-October-2018
La bona música feta pels nous talents del nostre panorama musical va omplir de sons i d’alegria la plaça Ramon Llull de Manacor l'horabaixa de dijous passat, dia 25 d'octubre. A les set del vespre va començar el primer dels dos concerts de la darrera edició del Jas Jazz, que va posar grans músics a peu de carrer. "El nostre objectiu és promoure els músics que es professionalitzen i la música en directe a la ciutat i convertir el jazz en un element dinamitzador de Manacor", va explicar la batlessa, Catalina Riera. "Continuam acostant l'art a la gent i per això seguim traient al carrer la música jazz; creim que iniciatives com aquestes fan més agradables les passejades per l'espai públic i ens inciten a tenir una nova mirada sobre els carrers i les places que tenim acostumats", ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

En la seva darrera edició el Jas Jazz es va traslladar a la plaça de Ramon Llull. A les set de l'horabaixa va començar el primer concert. I el Sebastià Gris Trio, format pel guitarrista Sebastià Gris, el contrabaixista Joan Garcias i el bateria Enric Fuster, que oferiren als assistents el seu millor repertori. "Tots ells són joves músics que ja compten amb premis importants i amb una llarga trajectòria, a més continuen la seva formació a Barcelona, i beuen de les influències internacionals i de les noves sonoritats", expliquen des de l'organització.

El segon concert del Jas jazz va començar a les 20.30 h, també a la plaça de Ramon Llull. El Maria Antònia Gili Quartet, format per aquesta trompetista, pel contrabaixista Joan Garcias, el saxo baríton Andreu Domènech i el bateria Pedro Fullana va oferir els seus temes i el punt final al vespre musical del Jas Jazz. Un dels coordinadors del Jas Jazz, Jesús Mateu, va explicat que "estam encantats amb aquesta iniciativa, que permet els manacorins i manacorines gaudir de dues grans formacions formades per joves preparadíssims que fan molta feina per oferir música i espectacle". I és que "el jazz s'ha de veure i s'ha de sentir en directe per poder apreciar-lo com toca", ha afegit el coordinador.

"La primera edició del Jas Jazz, que es va celebrar el mes de maig del 2017, ja va constatar l'interès d'un ampli ventall de gent per aquest tipus de música, creim que començar a les set de l’horabaixa facilita l'assistència a les famílies amb infants i a tota classe de públic" va concretar la batlessa, Catalina Riera. A més "Els comerços encara es mantenen oberts i han pogut aprofitar l'afluència de gent de la mateixa manera que ho fan els bars i restaurants", ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.