El cicle Novembre enològic a Manacor proposa quatre activitats per conèixer i donar valor al vi de quilòmetre 0

24-October-2018
La primera edició del cicle Novembre enològic a Manacor vol “acostar a la ciutadania la producció de vi que es fa a la nostra comarca i educar els sentits per aprendre a apreciar aquest producte i la indústria que l’envolta, que cada any només a Manacor mou uns quatre milions d’euros”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.
Es tracta de quatre activitats que se celebraran a les 20.30 els dijous i divendres de novembre a l’Espai Na Camel·la i que començaran dijous dia 8 i divendres dia 9 amb el curs “Coneix el vi”. Un curs “que està destinat a joves i a estudiants universitaris que podran descobrir com s’elabora cada tipus de vi i que inclourà un tast de vins blancs, negres i rosats dirigit pel jove enòleg Miquel Gelabert”, ha explicat Antoni Bennàssar, el president de la DO Pla i Llevant.

Aquest cicle, que han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor, la DO Pla i Llevant i la IGP Vi de la terra de Mallorca continuarà divendres dia 16 de novembre, també a les 20.30 h. Ho farà amb la conferència “Vi i salut. Consumir amb responsabilitat”, que impartiran Antoni Bennàssar i Miquel Gelabert. Aquesta activitat també inclourà un tast de vi. Una setmana més tard, divendres dia 23 de novembre, a les 20.30 h començarà la conferència “Les varietats autòctones de raïm”, que pronunciarà Antoni Martorell. A més de la conferència els assistents podran tastar vins de les varietats: escursac, sabater, giró ros, manto negro i callet.

Dijous dia 29 i divendres 30 de novembre, a les 20.30 h se celebrarà la darrera activitat del cicle, que acostarà els assistents als vins de varietats franceses, tan les que s’elaboren a Mallorca com les que s’elaboren a França. El curs de tast, que dirigirà el sommelier Daniel Arias permetrà acostar-se a les varietats chardonnay, viognier, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot i syrah. De cada varietat es tastarà un vi francès i un de mallorquí “per conèixer les diferències que genera el cultiu de les mateixes varietats a dos àmbits geogràfics diferents com són França i Mallorca”, ha explicat Antoni Bennàssar.

Tothom que vulgui assistir als cursos i activitats ha d’inscriure’s enviant un correu electrònic a videmallorca@gmail.com, indicant el nom del curs a l’assumpte. Tots els cursos compten amb assistència limitada i l’admissió es farà per ordre d’entrada dels correus. “Per apreciar el vi i la complexitat d’aquest producte hem de valorar els seus processos de producció, hem d’educar els sentits i també el sentit comú per poder beure amb responsabilitat i aquest cicle ofereix respostes a totes aquestes qüestions”, ha conclòs la batlessa, Catalina Riera.