L’Ajuntament, el Govern i el Consell signen els acords que permetran ampliar l’escola Simó Ballester de Manacor

19-October-2018
Els documents que els representants de l’Ajuntament, el Govern i el Consell han signat permeten extingir el conveni signat el 2009 entre l'Ajuntament de Manacor, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i la Conselleria d'Educació. D'aquesta manera l'IMAS, que depèn del Consell de Mallorca, renuncia als usos que tenia a l'edifici i recuperarà els 608.000 euros que va invertir en l'edifici dels Sementals; l'Ajuntament aportarà 1.060.000 euros per fer possible l’ampliació i la Conselleria d'Educació, a través de l'IBISEC, hi invertirà al voltant d’1,3 milions.

La ubicació de l’edifici, que confronta pel llevant amb el CEIP Simó Ballester, separat per un carrer, el feia idoni per a la necessària ampliació del centre, reconeguda tant per l’Ajuntament de Manacor com per l’IBISEC, i especialment evident en ampliar la seva oferta educativa amb els cursos d’educació infantil i a centre integrat de música.
L’escola Simó Ballester és un centre de dues línies d’Educació Infantil i Primària que compta amb 385 alumnes. Des del curs 2016/17 compta amb el segon cicle d’Educació Infantil (3 a 5 anys) i ha incorporat un programa d’educació musical des d’educació infantil (a partir de 3 anys). Un centre integrat de música suposa que el centre imparteix conjuntament l’ensenyament general amb l’especialitat de música i l’alumnat pot optar a cursar els ensenyaments elementals de música que normalment s’estudien al conservatori.