Porto Cristo s'omple d'alegria amb les Festes del Carme 2024

02-Julio-2024

Porto Cristo es prepara per a viure una de les celebracions més esperades: les Festes del Carme, que tendran lloc del 6 al 21 de juliol. Amb un programa ric i variat, aquestes festes prometen activitats per a tots els gustos i edats, celebrant la tradició, la música, l'esport i la germanor. El batle de Manacor, Miquel Oliver; la delgada de Porto Cristo, Antònia Llodrà; la delegada de Fires, Júlia Acosta; i el delegat de Festes, Mateu Marcé; han presentat el programa aquest dimarts de matí. Tant el batle com la delegada de Porto Cristo han coincidit a remarcar que aquestes festes no serien possibles sense la participació de les entitats ciutadanes, que gràcies a les seves iniciatives i propostes enriqueixen unes festes amb un marcat caràcter popular. 

Inici de Festes i activitats diàries

Les festes s'iniciaran dia 6 de juliol a les 18 h amb l’Horabauxa Blava, una horabaixa ple de música amb els Dj Felip Duran, Djbj i Vives, sota l'organització de Pescatruis. El sus oficial a les festes serà dijous dia 11 de juliol, amb el cercavila amb la banda de tambors de Porto Cristo a les 19 h, seguit del pregó de festes, a càrrec de Joan Gomila Capó, a les 20 h, acompanyat per l’actuació musical d'UKAÏ.

Durant els quinze dies de celebracions, es duran a terme una gran varietat d'activitats, des de tornejos d’escacs i festivals d'arts marcials fins a concerts a diversos espais emblemàtics del poble, com l'església del Carme i el passeig de la Sirena.

Dies de festes i actes principals

Els dies destacats inclouen la Fira Nocturna de Porto Cristo el 12 de juliol, que s'estendrà des de les 19 h fins a la mitja nit, oferint un ambient festiu a la plaça de s’Aljub, el passeig de la Sirena i el carrer de Bordils. El mateix dia, es celebrarà el Memorial Francesc Ramis amb actuacions d'alumnes de l’escola municipal de Porto Cristo i la Gran Casino Jazz Band. La delegada de Fires, Júlia Acosta, ha animat tothom a visitar una fira en un entorn únic. 

El dia de la patrona, el 16 de juliol, tendrà lloc la tradicional missa concelebrada, ofrena floral i processó marítima a les 19 h a l'església de la Mare de Déu del Carme. El matí tendrà lloc la gimcana popular per als més petits de la casa de 10 h a 12 h a la plaça del Sol i la Lluna.

Recomanacions i consells de seguretat

L'Ajuntament de Manacor recomana a tots els assistents gaudir de les festes amb responsabilitat. Es recorda la prohibició de venda d’alcohol a menors d’edat i es fa una crida per mantenir net el poble utilitzant els contenidors de reciclatge ubicats a cada acte.

Viu les Festes amb alegria

Les Festes del Carme són una oportunitat única per viure i compartir moments inoblidables amb amics i familiars, gaudint d'activitats a l'aire lliure, música en directe, teatre, esports i molt més. Us esperem a Porto Cristo per celebrar junts aquestes festes plenes de tradició i diversió.

Adjunt: Programa complet de les Festes del Carme 2024

Descarrega el programa detallat de les festes per no perdre't cap activitat.