Arranca la 15a edició del Dans'Illot: tres dies d'espectacles de dansa i tallers per a tots els gustos

05-Julio-2024

S'Illot, 5 de juliol de 2024 — La 15a edició del Festival Estiuenc de Dansa i Moviment de s'Illot que durarà 3 dies i que convertirà les places i carrers d'aquest poble costaner en espais culturals ha començat aquest divendres. 

El festival creix
El festival de dansa se celebra aquest cap de setmana per primera vegada amb format de festival autònom, ja que fins ara s'havia emmarcat sempre dins les festes d'agost de s'illot.  El festival creix i es consolida, gràcies a l'empenta de l'Ajuntament de Manacor i de les organitzadores del Dans'Illot per resignificar s'Illot com a espai on la cultura hi té lloc.

Una edició professional i alhora participativa
En l'edició d'enguany podem trobar companyies professionals, tallers de dansa per a la comunitat, instal·lacions interactives, solos d'artistes professionals del municipi de Manacor —que a vegades són difícils de veure perquè treballen en l'àmbit internacional— i jornades per a professionals de la dansa i professorat per tal d'entendre la dansa i el moviment com a eines educatives i de mediació.
 

Companyies i artistes tant km 0 com d'arreu
Des de dansa espanyola a dansa contemporània i teatre físic: a la programació d'espectacles destaquen companyies professionals de l'illa de Mallorca però també d'altres indrets com el projecte FreeBodies de Catalunya o la bailaora madrilenya Patricia Moro, resident a l'illa. Entre les companyies d'aquí destaquen:

- Eulàlia Bergadà, que s'encarregarà de l'obertura del festival amb un acte performatiu creat per fer obertures d'esdeveniments "Opening Lands" que tendrà lloc avui divendres a les 20:00 h.

- Unaiuna, amb l'espectacle "Todo esto era campo" que ens vol fer reflexionar a partir de la dansa, l'humor i la ironia sobre la dependència de les noves tecnologies. Divendres 20:55 h a la plaça del Mollet.

- Cia. Mariantònia Oliver, amb Las Muchísimas, un projecte comunitari a partir de dones s'illoteres de més de 55 anys. Dissabte a les 21:30 h a la plaça del Llop.

- No faltarà l'espectacle conjunt d'escoles de dansa, un moment de germanor dels espais de formació del llevant de Mallorca. Diumenge a les 21:30 h a la Plaça del Mollet.

Per tal d’acostar la dansa professional a la comunitat i fomentar la participació tots els espectacles i tallers són gratuïts, en espais públics i per a totes les edats. D'aquesta manera es pretén acostar de manera democràtica la dansa i el moviment a tothom.

 

Aquí es pot consultar el programa complet del Dans’Illot.

Aquí podeu descarregar imatges promocionals i de les companyies que seran al festival

Aquí imatges del festival (enllaç disponible a partir de divendres 5 a les 22.00).