L’Ajuntament de Manacor presenta un nou programa d’oci i temps lliure per a adolescents per a aquest juliol

01-Julio-2024

L’Ajuntament de Manacor ha anunciat aquest dilluns el llançament del projecte "ESTIU 12-16", una iniciativa d’oci i temps lliure adreçada als adolescents nascuts entre 2008 i 2011. Aquesta proposta respon a la necessitat detectada al diagnòstic realitzat pel consistori, que va posar de manifest la manca d’activitats per a aquest segment de població durant els mesos d’estiu.

“A partir dels 12 anys, l’oferta d’activitats d’oci és escassa, especialment durant l’estiu. Les escoles d’estiu municipals actuals cobreixen només fins als 12 anys, deixant un buit per als adolescents més grans”, ha explicat la delegada de Cohesió Social i Educació, Carme Gomila. Per això, el projecte ESTIU 12-16 pretén oferir activitats lúdiques i esportives durant el mes de juliol, amb una participació estimada de 50-60 joves per activitat. Aquestes activitats inclouen sortides i tallers dissenyats específicament per a adolescents, amb l'objectiu de proporcionar una alternativa d'oci saludable i entretinguda.

"L'Ajuntament de Manacor fa temps que treballa amb el Pla local d'infància i adolescència, i aquesta nova iniciativa és fruit de les necessitats detectades a través dels nostres Consells d’Infants i Adolescents. Hem creat aquest programa d’activitats atractives i gratuïtes per garantir que tots els joves de Manacor tinguin accés a oportunitats d'oci de qualitat durant l’estiu", ha assegurat la delegada de Cohesió Social i Educació, Carme Gomila. 

"Hem prioritzat activitats que resultin interessants per als adolescents, seguint els consells i suggeriments que ens han fet arribar. Aquest projecte pilot és possible gràcies a la col·laboració de tot l’equip d’educadors socials de l’Ajuntament, ha afegit Maria Antònia Genovard, educadora social de l’Ajuntament de Manacor.

Aquestes activitats es presenten com una oportunitat per als joves de Manacor de gaudir de l'estiu amb activitats diverses, des de sortides a la platja fins a tallers de dansa i art, tot dins d'un entorn segur i controlat.

Calendari d'Activitats:

- Dimarts 9 de juliol: Sortida a la platja i activitat amb la “banana”
- Dijous 11 de juliol: Sortida a Palma Jump
- Dijous 18 de juliol: Tallers d’esport, dansa i art (cada participant s’apuntarà a un taller)
- Dimarts 23 de juliol: Visita a Aqualand
- Dijous 25 de juliol: Gimcana

Els horaris de les activitats es comunicaran prèviament als inscrits.

Inscripcions:
Les inscripcions es poden realitzar a partir del 4 de juliol a través de la web http://enviumanacor.com

Les activitats són gratuïtes, però es demana compromís d’assistència per garantir que tots els interessats tinguin oportunitat de participar.