El Consell d’Adolescents de Manacor aborda la importància de la salut mental amb una campanya per trencar estigmes

12-Junio-2024

Els membres del Consell d’Adolescents de Manacor s’han acomiadat com a conselleres i consellers en el darrer Ple del curs 2023-2024

El Consell d’Adolescents de Manacor ha celebrat aquest dimarts capvespre el darrer Ple del curs 2023-2024, en una sessió que ha acomiadat tots els seus consellers i conselleres. Aquests, han agraït a l’Ajuntament de Manacor la feina que fa per escoltar i recollir les peticions perquè «perquè un poble pugui créixer s’han de tenir en compte les necessitats dels seus infants i adolescents». 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, els ha agraït la feina feta i els ha dit que «avui acaba una etapa, però no acaba la vostra etapa de viure a Manacor i al municipi, pel que us anim a seguir amb aquesta manera de fer i que pugueu trobar nous espais on desenvolupar l’esperit crític per fer un Manacor millor». Així mateix, ha explicat que la delegació d’Educació fa feina per crear un nou òrgan de participació, el Consell de la Joventut. 

Al final de la sessió, el batle ha entregat a tots els consellers i conselleres un diploma i un obsequi en agraïment a la feina feta i la dedicació. 

Campanya per trencar estigmes

El Consell d’Adolescents ha aprofitat la darrera sessió plenària per presentar la iniciativa de sensibilització sobre la salut mental que han fet durant aquest curs amb la col·laboració d’Estel de Llevant i a proposta de la delegació d’Educació. 

Al llarg del curs, els adolescents han pogut fer diferents tallers de sensibilització dinàmics i participatius als centres educatiu, visitar Estel de Llevant i crear una campanya de sensibilització amb adhesius. 

«Hem descobert que les etiquetes, tant les que ens posam a nosaltres com les que ens posen els demés poden fer molt de mal», han expressat. També han explicat que han pogut descobrir que «qualsevol pot tenir un trastorn de salut mental i que això no és motiu de vergonya». 

Els adhesius que han elaborat i tot el sentit general de la campanya giren al voltant de la idea de fer una comunitat i un món més empàtic. Els diferents adhesius que han dissenyat i elaborat es distribuiran als centres educatius del municipi. 

Miquel Oliver els ha donat l’enhorabona «per acceptar repte de fer aquesta campanya», «heu pogut compartir experiències, informar-vos, tenir contacte amb entitats que treballen amb la salut mental i avui podem dir amb la boca ben oberta que estam orgullosos de vosaltres», ha conclòs.