L’Ajuntament de Manacor constitueix la Mesa de Turisme municipal

09-Febrero-2024

L’Ajuntament de Manacor ha constituït la Mesa de Turisme municipal, un òrgan de participació que té l’objectiu de canalitzar la participació del sector turístic en els assumptes del municipi. La primera reunió de la Mesa de Turisme de l’Ajuntament de Manacor s’ha celebrat aquest divendres i ha estat presidida pel batle de Manacor, Miquel Oliver; i la delegada de Turisme, Júlia Acosta, de la que n’és vicepresidenta. 

Es crea aquesta via de participació i col·laboració amb la convicció que a través de l’aportació de les entitats relacionades amb el turisme es podran avaluar les necessitats en matèria turística del municipi. En aquesta Mesa hi prenen part els representants de l’Ajuntament de Manacor, del sector hoteler, agroturismes, turisme actiu i d’oci, comerç, etcètera.

Durant la sessió de constitució, que ha comptat amb representants empresarials d’arreu del municipi, s’ha elegit un representant dels comerciants i dos representants dels agents turístics. Tot seguit s’ha aprovat la constitució de la Mesa i s’han definit els grups de feina, entre els que s’han proposat l’àmbit comercial, hoteleria i serveis i altres assumptes transversals com ara la sostenibilitat o la transformació digital, entre d’altres.

És la primera vegada que l’Ajuntament de Manacor compta amb un òrgan d’aquestes característiques; la seva creació es va començar a gestar el mandat 2015-2019 amb Antònia Llodrà com a delegada de Turisme i ara s’ha materialitzat amb el propòsit d’afavorir la participació i el debat entorn el turisme i les seves múltiples implicacions en el municipi.