La Setmana Alcover 2024 arrenca el proper 29 de gener amb l'objectiu de fer arribar la figura del lingüista manacorí a tots els públics

23-Enero-2024

La Setmana Alcover, que organitza cada any la Institució Pública Antoni Maria Alcover en motiu de l'efemèride del naixement de Mossèn Alcover, torna enguany del 29 de gener al 3 de febrer i ho fa enguany amb novetats destacades orientades al públic infantil i als joves. 

La seu de la Institució ha acollit aquest dimarts de matí la presentació del programa d'activitats amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Cultura, Ferran Montero; i la gerent de la Institució, Amàlia Salas. 

La Marató de Rondalles, un dels plats forts de la Setmana Alcover, arriba enguany a la dinovena edició i ho farà de la mà de Joan S. Moñino, Júlia Mérida, Bel Andreu, Roger Pistola, Joana Serra Figuerola i Cati Cànoves. Cal destacar que la Marató de Rondalles s'adreça al públic en general, no només als infants. 

Amàlia Salas ha explicat que "enguany també hem volgut ampliar l'espectre del públic a qui volem arribar". Una de les novetats tendrà lloc el mateix dia de l'acte inaugural de la Setmana Alcover: el Taller participatiu de repertori bàsic de cançons populars amb un toc de rap, a càrrec de Bàrbara Duran, Tomeu Adrover, Miquel Vives, Andreu Adrover i Rafel Swing. Aquesta activitat, impulsada pels Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover, pretén "posar en valor les cançons populars que poc a poc es van perdent confluint amb el toc més modern del rap", ha afegit. 

El dimarts 30 de gener també s'han introduït activitats per a l'etapa d'Educació Infantil, amb quatre sessions de la rondalla de Sa Cova de sa bruixa Joana, a càrrec de Sebastià Riera Pocoví. Dijous dia 1 de febrer i divendres 2 de febrer, la Companyia Contarelles explicarà la rondalla N'Alcover i les tres penyores als escolars de cinquè de Primària. Dia 2 de febrer, Dani Domínguez i Guillem Sansó explicaran "El món de les rondalles" als escolars de cinquè de Primària a la Delegació Municipal de Porto Cristo. 

Divendres 2 de febrer, el dia que es compleixen 162 anys del naixement d'Antoni M. Alcover, l'IES Mossèn Alcover acollirà l'acte d'homenatge a la pedra de la família i a les 17 h tendrà lloc l'Ofrena Floral a l'Obelisc del passeig de Na Camel·la. 

Les activitats continuaran el dissabte 3 de febrer amb la visita guiada a la Institució a càrrec de Maria Magdalena Gelabert, qui a les 11.30 h també impartirà la conferència ''La fantasia i la màgia a l'aplec de les rondalles de Mossèn Antoni M. Alcover''. Tot seguit, a les 12 h es presentarà el joc ''Rondaulles'', que també comptarà amb un taller participatiu a càrrec de dos dels seus creadors, Antoni Caldentey i Pere Bennàssar. 

El grup Pitxorines posarà la cirereta amb el concert de final de festa a la seu de la Institució, en un concert en què també s'hi interpretaran dues cançons noves basades en dues rondalles i creades expressament per a l'ocasió. 

El delegat de Cultura, Ferran Montero, ha destacat el fet que la Setmana Alcover 2024 "manté l'essència però alhora incorpora novetats per arribar al públic més jove". El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha agraït la col·laboració dels Amics de la Institució Alcover i ha posat l'accent en "l'obertura de la figura d'Alcover a nous públics i formats, així com la continuació dels actes ja consolidats de la Setmana Alcover".