Manacor explica el seu model de contractació pública a entitats socials a la Conferència Europea de l’Economia Social

21-Noviembre-2023

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor ha donat a conèixer el sistema de contractes reservats a entitats com la Fundació Deixalles, que actualment gestiona el sistema de recollida de residus voluminosos al municipi

L’Ajuntament de Manacor ha participat de la Conferència Europea de l’Economia Social que va tenir lloc a Donostia els passats 13 i 14 de novembre per explicar el sistema municipal de reserva de mercat a empreses d’inserció. L’Ajuntament de Manacor incorpora clàusules socials a les diferents fases del procediment de contractació, afavorint l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral, la subcontractació amb centres especials d’ocupació, empreses d’inserció i entitats d’ocupació protegida, fomentant la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, els salaris dignes, la qualitat social i de desenvolupament local, a més de millores mediambientals. El departament de Medi Ambient ha donat a conèixer el contracte de neteja viària, recollida de residus, gestió de punts verds i preparació per a la reutilització del municipi de Manacor, que des d’aquest mes d’octubre gestiona la Fundació Deixalles. 

D’aquesta manera, Manacor ha explicat la seva experiència en el foment de pràctiques que afavoreixen l’economia social i circular mitjançant la contractació pública. 

El tècnic de Medi Ambient, Antoni Pascual, ha format part d’una taula rodona acompanyat d’altres càrrecs públics d’arreu de l’Estat espanyol, on ha explicat la incorporació per part de l’Ajuntament de Manacor de contractes reservats a entitats socials. 


A més del sistema de recollida de residus voluminosos, adjudicat a la Fundació Deixalles, Manacor compta també amb altres experiències anteriors amb el contracte de jardineria, que han estat executats per dos centres especials d’ocupació: Aproscom i Estel de Llevant. 

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, recorda que «les entitats del tercer sector fan una tasca social que en molts de casos cobreix fins on no arriben els Ajuntaments, el que té unes repercussions molt positives pel que fa a la responsabilitat social».