Joan Pons Servera, de l’IES Mossèn Alcover, és el guanyador del Concurs de Cartells dels Cossiers 2023

22-Mayo-2023

El XXI concurs de cartells dels Cossiers de Manacor de l’Escola Municipal de Mallorquí ha comptat enguany amb una alta participació

Un any més, i ja en són vint-i-un, l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el Concurs de Cartells dels Cossiers, adreçat a l’alumnat de segon cicle de Secundària i de batxillerat escolaritzat al municipi de Manacor. L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són diumenge 28 de maig (dia del St. Crist i Cinquagesma) i divendres 2 de juny (dia del pregó de les Fires i Festes).

 

El guanyador és Joan Pons Servera, de l’IES Mossèn Alcover, que obté 400 €, a part de ser el cartell que anunciarà les dues sortides dels Cossiers del 2023. Els dos cartells finalistes són obra de Martina Duran Amengual i de Luís David Amador Campos, també de l’IES Mossèn Alcover i premiats amb 50 € cadascun, segons s’estableix en les bases.

Margalida Rosselló, directora de l’Escola Municipal de Mallorquí destaca que ha estat un any amb molta participació i amb propostes de molta qualitat i ha estat difícil determinar els cartells guanyadors. En aquest sentit agraeix la implicació del professorat a l’hora de difondre el concurs entre el seu alumnat i sobretot per incentivar-los a participar.

L’acte d’entrega de premis tendrà lloc dilluns dia 5 de juny a les 18 h a l’Escola Municipal de Mallorquí.

 

Sortides dels Cossiers

Els Cossiers de Manacor sortiran enguany per la festa del Sant Cristi Cinquagesma, el proper 28 de maig a les 17 h de ca la dama (carrer de Son Peretó, 7). L'itinerari que seguiran és el següent: via Portugal, carrer de Vergara, avinguda de Baix des Cós, carrer de l'Amor, passeig de Na Camel·la, carrer de l'Amargura, carrer de la Soledat, plaça de sa Bassa, carrer de Peral, plaça del Rector Rubí. 

El dia del pregó de Fires i Festes, divendres 2 de juny, tornaran a sortir de ca la dama amb el següent recorregut: carrer de l'Historiador Truyols, via Portugal, carrer de l'Hort de la Vila, plaça de Ramon Llull, carrer de la Mare de Déu de la Neu, avinguda de Baix des Cós, plaça des Cós, carrer de l'Amargura, carrer d'en Bosch, plaça de sa Bassa, carrer de Joan Lliteres i Ajuntament.