Manacor Encantat amb les Rondalles mallorquines arriba a la tercera edició amb més figures gegants i propostes per a dinamitzar el comerç local

18-Abril-2023

Manacor Encantat amb les Rondalles mallorquines, l’original campanya de dinamització del comerç local de Manacor torna aquest 28 d’abril i fins el 13 de maig amb activitats i propostes relacionades amb les Rondalles recollides per Antoni M. Alcover. La campanya de dinamització comercial arriba enguany a la tercera edició amb activitats i propostes noves que se sumen a les dels anys anteriors.

Com cada any, s’instal·laran figures relacionades amb les Rondalles als principals carrers i places del centre de Manacor. «Enguany hem fet una aposta decidida perquè el nombre de figures sigui més elevat: de les tres de l’any passat, passam a les vuit d’enguany», ha explicat la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols. Els capells de palla i les cintes de color ja fa dies que decoren places i carrers, i les figures gegants estaran instal·lades pel 28 d’abril.

L’objectiu de la campanya de dinamització comercial Manacor Encantat amb les Rondalles és el de donar a conèixer el comerç local, de proximitat i el producte d’aquí. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que «amb aquesta tercera edició consolidam una manera de fer, amb un món imaginari propi lligat a una campanya comercial que pretén incentivar que la gent passegi, que les famílies surtin al carrer, fomentant la cultura popular i que posa Manacor al centre de la comarca com a capital del comerç».

Manacor Encantat amb les Rondalles donarà el tret de sortida el proper divendres 28 d’abril amb la xaranga Octava Alta a les 19 h a la plaça de sa Bassa. També hi haurà propostes per als infants, com el trenet de Manacor Encantat, que sortirà el 28 d’abril i el 12 de maig de 17.30 h a 20.30 h, i el 29 d’abril d’11 h a 13 h i de 17.30 h i 20.30 h de la plaça de Sant Jaume. Les persones interessades podran adquirir els tiquets comprant als més de 65 comerços adherits (es donarà un tiquet per cada 10 euros de compra). Una altra de les propostes per als més petits és la representació de la rondalla ‘La flor romanial’ per part dels alumnes de Primària del CEIPIEEM Simó Ballester dia 10 de maig a les 18 h al Claustre de Sant Vicenç Ferrer. Els Gegants de l’Associació Cultural de Sant Domingo sortiran el 29 d’abril i el 13 de maig a partir de les 17.30 h i recorreran els carrers i places del centre.

Una de les novetats «més importants i potents», en paraules de la delegada de Comerç, serà el videomapatge sobre les Rondalles que es projectarà damunt la façana de l’Església de l’Església dels Dolors amb l’actuació de la Banda Jove de Manacor. La primera sessió tendrà lloc dissabte 29 d’abril a les 20.45 h i es repetirà la projecció tres vegades més fins a les 22 h.

Finalment, ‘Manacor Encantat amb la gent jove’, un concert amb Dj Simonet i Dj Julian, a la plaça Ramon Llull dissabte 29 a partir de les 22 h.

 

- Divendres 28 d'abril de 2023.

· Inauguració de Manacor Encantat amb la Xaranga Octava Alta de Manacor a les 19h a la Plaça Sa Bassa.

· Trenet de Manacor Encantat: de 17.30 h a 20.30 h (únic lloc de sortida: Plaça de Sant Jaume). Es poden aconseguir els tiquets comprant al comerç local.

 

- Dissabte 29 d'abril de 2023.

· Trenet de Manacor Encantat: 11 h a 13 h de 17.30 h i 20.30 h (únic lloc de sortida: Plaça de Sant Jaume). Es poden aconseguir els tiquets comprant al comerç local.

· Sortida dels Gegants de l'Associació Cultural Sant Domingo de 17.30 h. Per tot el centre de Manacor.

· Concert i videomapatge "Manacor encantat amb les Rondalles Mallorquines" amb la Banda jove municipal de Manacor a les 20.45 h, projectat a la façana de l'Església dels Dolors. A continuació de la primera sessió es repetirà la projecció tres vegades més fins a les 22 h.

· Festa de DJs "Manacor Encantat amb la gent jove" de les 22 h a les 02 h. A la plaça Ramon Llull, amb DJ SIMONET i DJ JULIAN.

 

- Dimecres 10 de maig de 2023.

· Representació de la Rondalla "La flor romanial " per part dels alumnes de Primària del CEIPIEEM Simó Ballester al 18 h. Al Claustre de Sant Vicenç Ferrer.

 

- Divendres 12 de maig de 2023.

· Trenet de Manacor Encantat: de 17.30 h i 20.30 h (únic lloc de sortida: Plaça de Sant Jaume). Es poden aconseguir els tiquets comprant al Comerç Local.

 

- Dissabte 13 de maig de 2023.

·Trenet de Manacor Encantat: de 11 h a 13 h de 17.30 h i 20.30 h (únic lloc de sortida: Plaça Sa Bassa). Es poden aconseguir els tiquets comprant al Comerç Local.

· Sortida de Gegants de l'Associació Cultural Sant Domingo de 17.30 h. Per tot el centre de Manacor.