Un laboratori mòbil analitza durant tres mesos la qualitat de l'aire a l'avinguda del Tren

05-Abril-2023

L'Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb el Servei Climàtic i Atmosfera del Govern, ha instal·lat l'estació de medició a l'aparcament del CEIPIEEM Simó Ballester

L’Ajuntament de Manacor, amb col·laboració del servei de Canvi Climàtic i Atmosfera de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, estudia la qualitat de l’aire a una via transitada com és l’Avinguda del Tren, a una zona cèntrica de les avingudes, on a més s'hi troba ubicat un centre educatiu, l'estació de tren i un centre comercial. L’objectiu és poder disposar del màxim de dades que permetran una vegada conclosa la campanya fer-ne una anàlisi detallada i prendre les decisions pertinents.

El laboratori mòbil instal·lat es troba aparcat al costat del CEIPIEEM Simó Ballester. Aquest laboratori, del servei de Canvi Climàtic i Atmosfera de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, mesurarà diversos indicadors de la qualitat de l’aire de la zona durant tres mesos, i té capacitat per a analitzar en continu diferents contaminants com òxids de nitrogen, diòxid de sofre, ozó, monòxid de carboni, benzè i obtenir dades meteorològiques.

Ja a l'any 2010 es va dur a terme una campanya d’anàlisi de la qualitat de l’aire a aquesta mateixa zona,  pel que amb les dades que s'obtinguin amb la monitorització d'enguany es podran comparar les dades obtingudes durant els dos períodes.