Març feminista a Manacor: Les dones trepitjam fort!

24-Febrero-2023

L'Ajuntament de Manacor i les entitats del municipi organitzen actes durant tot el mes de març per posar les dones al centre

 

L'Ajuntament de Manacor estén la celebració del 8M Dia Internacional de les Dones a tot el mes de març amb el lema ‘8M Les dones trepitjam fort’. El cartell d'enguany l'ha fet la dissenyadora gràfica Marina Collado, que ha treballat amb una imatge composada mitjançant la tècnica del collage.

La proposta central del març feminista a Manacor tendrà lloc el proper dissabte 4 de març, a partir de les 10 h als voltants del Claustre de Sant Vicenç Ferrer. La III Fira de les Dones arriba amb moltes novetats: enguany s’amplien els espais i les propostes artístiques, que es poden consultar aquí. A més, del 4 al 10 de març, la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Manacor impulsa les exposicions col·lectives d'artistes manacorines + En bragues! Acció artística cooperativa i + D.I.D.O.L. (projecte en procés) de Catalina Julve. Es podran visitar al carrer de l'Escolà Pocoví número 6 de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Així mateix, el Claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà les exposicions col·lectives de l'alumnat de l'IES Manacor Què 36, ni què 36!, l'IES Mossèn Alcover El Mur de la Visibilitat + Llegint objectes i l'IES Porto Cristo InVisibles, teixint referents.

La segona setmana de març arriba la següent proposta, el dilluns dia 6 de la mà de l'Obra Cultural Balear amb la conferència 'Les dones a la Germania', a càrrec de la historiadora Margalida Bernat, a les 20 h a la sala La Fornal.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s'inaugurarà l'exposició 'Abric i coratge', de la fotògrafa Núria Sánchez, una instal·lació artística a diferents parets dels carrers i places del municipi. Aquest mateix dia, la Llar de Manacor (IMAS) organitza la Marxa per la igualtat, a partir de les 10.30 h.

L'historiador David Ginard presentarà el dijous 9 de març el llibre Aurora Picornell (1912-1937). De la història al símbol. L'acte, organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant, tendrà lloc a les 20 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

La programació del març feminista també ve carregada de teatre, amb la proposta de l'IES Manacor 'Microteatre per la dona' a diferents punts de la ciutat dia 10 de març de 9 h a 13.30 h cada mitja hora. La funció Kamila, Carol, Vanessa, s'interpretarà a la plaça des Cós, 9; Marie Curie al carrer de Muntaner, 1; Malala al Molí dels Tastavins; Frida Kahlo a Ennigulart Laboratori Creatiu; i Les senyoretes de Llangollen a Sa Caseta, situada al camí de Bendrís – sa Canova.

El Col·lectiu de Dones de Llevant organitza pel dissabte 11 de març la sessió de cinema amb la projecció de la pel·lícula El otro Tom, a les 20 h al Conservatori de Música de Manacor.

El diumenge 11 de març a les 11.30 h, la plaça de ses Perleres acollirà l'Homenatge a les dones de Manacor dedicades a les cures, organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant. Aquest mateix dia, a les 19 h la companyia Histèria Teatre representarà El perill de la feminitat a la sala de teatre La Fornal.

La filòloga Maria Magdalena Gelabert oferirà la conferència "Les dones a les Rondalles Mallorquines" a la sala de teatre La Fornal. L'acte, organitzat per l'Obra Cultural Balear, tendrà lloc a les 20 h de dia 13 de març.

Microteatre: Espaguetis. Una revisió de patrons, amb Bet Palou i Núria Sbert, dirigides per Bel Albertí. Dimarts 14 de març a les 19 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Les conferències de l'OCB a la sala La Fornal continuen el dilluns 20 de març a les 20 h amb 'Beguines i beates mallorquines', a càrrec de la historiadora Maria Barceló Crespí.

El 21 de març se celebra el Dia mundial de la Poesia i les Dones de Llevant tornen a organitzar enguany la ja consolidada Ruta poètica per Manacor, enguany titulada Poesia i fusta. A partir de les 18 h a la llibreria Món de Llibres.

El dissabte 25 de març el Conservatori de Música de Manacor oferirà a les 19 h el recital Cantant a les poetes del 27. Sheila Blanco.

Tancarà el cicle la conferència 'Situació de la vulnerabilitat econòmica de les dones', a càrrec de l'advocada Maria Duran a la sala de teatre La Fornal. Dilluns dia 27 de març a les 20 h.

Enmig de tots aquests actes, el Fisiomedia Manacor Futbol Sala organitza el cicle de visites escolars titulat 'La dona dins l'esport'.