Unes 40 dones han participat en la confecció de l'ornamentació nadalenca de ganxet

15-Diciembre-2022

L'arbre de Nadal de ganxet de la plaça de les Verdures fa 6 metres d'alt i han tardat 10 hores en cosir-lo

Una quarantena de dones han participat en la confecció de l'arbre de Nadal de ganxet que s'ha instal·lat a la plaça de les Verdures. Les dones de l'associació Enganxa't al fil han fet l'arbre de manera voluntària continuant amb el projecte social 'Urban knitting' de millora de l'entorn urbà mitjançant la tècnica de decoració amb ganxet. Per a confeccionar-lo, han reciclat els cercles de mandales de ganxet que es penjaren la primavera passada als carrers Peral i d'Alexandre Rosselló, una iniciativa que els ha duit deu hores de feina. 

L'Ajuntament ha aportat el material i també l'estructura de ferro de l'arbre, que ha fet el ferrer de la brigada municipal. L'arbre medeix 6 metres d'alt per 3 de diàmetre de la base. 

La quarantena de dones que forma part d'aquesta iniciativa també ha confeccionat els ninots de neu que s'han instal·lat als pilons del centre i de Porto Cristo i la rodona que cobreix la pastera de l'olivera de la plaça del Rector Rubí (el Palau). 

La delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols, ha inaugurat l'arbre de Nadal de ganxet aquest dijous migdia acompanyada d'algunes representants de l'associació Enganxa't al fil i els ha agraït la seva "labor desinteressada per posar color i alegria als entorns urbans del municipi". També hi han assistit comerciants de la plaça de les Verdures i del carrer Mercadal.