La bicicleta, protagonista de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 a Manacor

14-Septiembre-2022

La Setmana Europea de la Mobilitat arriba enguany a Manacor fent especial incís a l’ús de la bicicleta dins la trama urbana. “Manacor és idoni per moure’s en bicicleta gràcies a la seva orografia i per les distàncies, pel que l’aposta per a aquesta Setmana de la Mobilitat és impulsar i visibilitzar el seu ús com una opció per a cada dia i demostrar que una altra manera de moure’s per Manacor és possible”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà aquest dimecres en roda de premsa.

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat activitats entre el 16 i el 25 de setembre a Manacor i Porto Cristo. Per a aquest divendres, 16 de setembre, es promou anar en bicicleta al concert de Xanguito organitzat per l’Escola Municipal de Mallorquí del Parc Municipal i s’habilitaran uns aparcaments específics al recinte. El dijous 22 de setembre se celebra el Dia Sense Cotxes, pel que es tancaran al trànsit el carrer Amargura, la plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós. A partir de les 17.30 h hi haurà activitats infantils, jocs i tallers a càrrec de la Ludoteca Temps Lliure; a les 18 h Marxin Band ‘Equip d’Aviació’ animarà els més petits i grans; tot això sumat al fotoreclam que podran trobar tots els assistents i l’exposició itinerant ‘Tria la teva mobilitat’. En el marc del Dia Sense Cotxes, una de les novetats d’enguany és el concurs de fotografia convocat mitjançant les xarxes socials, on es convida tothom a penjar una fotografia demostrant que s’han fet els desplaçaments diaris amb bicicleta amb l’etiqueta #PedalaPedalaràs. La participació és molt senzilla: només cal penjar la fotografia a les xarxes socials personals amb l’etiqueta i les fotografies que tenguin més m’agrada a Twitter, Facebook i Instagram guanyaran una bicicleta.

Finalment, el diumenge 25 de setembre Porto Cristo acollirà la Bicicletada popular a les 10.30 h al carrer Bordils, que finalitzarà a partir de les 11.30 h amb Jocs i Tallers a càrrec de la Ludoteca Temps Lliure, al mateix carrer Bordils.

«Més enllà de les qüestions ambientals, ens trobam també en un moment de crisi energètica i davant uns preus del combustible imparables, la mesura que a nivell econòmic pot contrarestar aquest impacte és la bicicleta», ha conclòs Sebastià Llodrà. Per això ha demanat que la Setmana Europea de la Mobilitat també serveixi per reflexionar sobre la necessitat d’aquest canvi de model de mobilitat.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una acció puntual, que s’emmarca en accions permanents o semi-permanents com la implementació de la Zona de Prioritat per a Residents del centre de Manacor, que dóna prioritat als vianants i bicicletes de 67 carrers de la ciutat, la implementació d’aparcaments de bicicletes per a residents als aparcaments subterranis públics de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la, i la pacificació de la primera línia de Porto Cristo i de s’Illot.