L'Ajuntament de Manacor instal·la set radars pedagògics per dissuadir d'altes velocitats els voltants dels centres educatius

14-Septiembre-2022

L'Ajuntament de Manacor ha adquirit set radars pedagògics, que detecten i indiquen la velocitat de cada vehicle. Els radars s'han instal·lat a Manacor i Porto Cristo. Concretament, a la ronda del Port en sentit Porto Cristo a l'alçada del Centre Ocupacional d'Aproscom, a la ronda del Port a l'alçada del Centre d'Educació Especial Joan Mesquida i del CP Es Canyar en sentit centre, a la ronda de Felanitx a l'alçada de l'accés a l'IES Manacor, a l'avinguda del Tren a l'alçada del CEIPIEEM Simó Ballester, i al passeig Ferrocarril a l'alçada del poliesportiu del col·legi La Salle i de l'accés al CEI Son Boga i el CEIP Molí d'en Xema. A Porto Cristo, se n'ha instal·lat un a l'avinguda dels Pins a l'alçada del CEIP Ses Comes.

Els radars pedagògics indiquen en un panell lluminós la velocitat a què circula cada vehicle "i això fa que quan els conductors són conscients de la velocitat a la que circulen, la redueixin", explica el delegat de Policia Local, Joan Gaià. "Hem prioritzat la proximitat de centres educatius a l'hora d'instal·lar els radars pedagògics, ja que es tracta d'un sistema efectiu que dissuadeix els conductors d'excedir les velocitats màximes permeses", afegeix. Els radars pedagògics tenen, d'aquesta manera, un efecte positiu sobre la seguretat viària i els accidents.

A més d'informar de la velocitat, els radars pedagògics també proporcionen dades de nombre de vehicles, el que permetrà a l'Ajuntament de Manacor fer un compteig dels vehicles que circulen per les principals vies, una informació que es tendrà en compte per a futures mesures.

Els radars pedagògics adquirits per l'Ajuntament funcionen de manera autònoma, amb plaques solars, pel que fan possible que es puguin moure i canviar de lloc en funció de les necessitats. Així mateix, també es poden programar, "el que obre la porta a reduir la velocitat màxima en hores d'accés i sortida als centres escolars, si les dades que recollim ens indiquen aquesta necessitat", assegura Gaià.