Nadal ja és aquí!

03-Diciembre-2021

Les festes nadalenques d’aquest 2021 arriben carregades d’actes i activitats presencials, adaptades a la situació sanitària i amb totes les mesures, i repartides arreu del municipi. Manacor acollirà 52 activitats, Porto Cristo 33, Son Macià 12, s’Illot 11, Cala Murada tornarà a tenir Cavalcada dels Reis i a Cales de Mallorca hi arribarà el Pare Noel.

 

El batle de Manacor, com ja va fer el 2019, ha tornat a cedir el seu espai perquè una veïna de Manacor, Catalina Artigues, faci la salutació de les festes de Nadal al programa d’enguany. Catalina Artigues és una persona que sempre ha fet feina en l’anonimat per tenir un municipi millor, des del Casal de la Pau i S’altra Senalla. «Na Catalina és una persona molt senzilla i alhora molt involucrada en els moviments socials, amb qui és bo de fer tenir-hi una paraula amable, per això ens alegra que enguany ens acompanyi en la felicitació de les festes», ha dit Miquel Oliver.

 

Les activitats incloses en el programa de Nadal 2021 comencen aquest dissabte 4 de desembre amb el concert de la Coral de Fartàritx i s’allarguen fins dia 6 de gener, dia dels Reis. Música en directe d’estils diversos i per a tots els públics, tallers de decoració nadalenca, una ballada popular, taller de cartes als Reis i al Pare Noel, tallers de neules mallorquines, contacontes, taller infantil de bolles nadalenques, circ, taller de cuina de Nadal, jocs i castells inflables, màgia i moltes coses més, en un programa pensat sobretot per als més petits però que inclou tots els públics.

 

Algunes de les principals novetats d’enguany són els Mercadets de Nadal que s’instal·laran a Manacor i a Porto Cristo. A Manacor el Mercadet de Nadal s’instal·larà al passeig de Na Camel·la el divendres 17 de desembre de 16.30 h a 21 h i el 18 i 19 de desembre de 10 h a 21 h. A Porto Cristo, el Mercadet de Nadal tendrà lloc el diumenge 12 de desembre de 16.30 h a 21 h a l’avinguda dels Pins.

 

Enguany, si la situació sanitària ho permet, el Pare Noel i els patges reials tornaran a Manacor i els infants podran entregar-los les cartes de manera presencial. Pel que fa a la Cavalcada dels Reis, també torna a la presencialitat, tot i que l’Ajuntament encara no pot confirmar el recorregut que seguirà degut a possibles canvis pel que fa a les mesures sanitàries. En qualsevol cas, el que és segur és que es realitzarà i a mesura que s’acosti la data s’anirà informant de les novetats.

 

Els més petits també podran gaudir enguany d’una fireta d’atraccions infantil, que s’instal·larà del 3 al 12 de desembre a la plaça de Sant Jaume de Manacor, tots els horabaixes dels dies laborables i els caps de setmana i dies festius, matí i capvespre.

 

Un concurs que també torna és el de la decoració de façanes, al que se n’hi suma un de nou: el concurs de decoració de carrers, amb l’objectiu de fomentar el bon veïnatge i l’animació dels carrers arreu del municipi. Així mateix, la participació de corals i escoles de dansa també oferiran animació al carrer amb l’objectiu de donar impuls al comerç local.

 

El programa de festes també té present la gent gran, un dels col·lectius que, juntament amb els infants, més han patit els efectes de la pandèmia. És per això que enguany l’Ajuntament organitza la Gala de la Gent gran, amb música, dansa i humor, que se celebrarà el proper 16 de desembre a l’Auditori de Manacor.

Degut a la incertesa de la situació sanitària actual, tots els actes del programa de festes es poden veure afectats, modificats o suprimits en qualsevol moment en funció dels canvis de mesures o restriccions que aquestes impliquin.

 

«No és fàcil preparar unes festes quan sents que la incidència puja, vols fer totes les activitats previstes, però al cap i a la fi depèn del comportament de tots», ha assegurat el delegat de Festes, Artur Aguiló, que així mateix ha animat a la gent «que surti al carrer amb seny», recordant que s’ha de fer ús de la mascareta i de la distància interpersonal on es puguin crear fer aglomeracions. En aquest sentit, el batle Oliver ha recordat que «les properes setmanes marcaran com seran les festes, per tant, demanam prudència. Són unes festes molt orientades als infants, però també amb molts actes de caire cultural, amb capacitats controlades i mesures sanitàries adaptades a cada situació i moment». El programa dóna cabuda a tota la gent del municipi i que ha tengut la participació de totes les entitats i associacions que s’han posat a disposició de l’Ajuntament, pel que el batle i el delegat de festes han agraït profundament la seva tasca.