El cicle de concerts de Tardor de música clàssica de Manacor arrenca aquest 1 de novembre amb el violinista Olivier Charlier

08-Octubre-2021

L’Ajuntament de Manacor ha presentat aquest divendres la quarta edició del cicle de concerts de música clàssica de la tardor de 2021. Es tracta de quatre concerts cada quinze dies que s’estendran entre l’1 de novembre i el 12 de desembre. «Es tracta de quatre concerts variats quant a programació i a agrupació instrumental ja que hi ha un concert barroc per a orquestra, un de romàntic per a octet, un del segle XX per a quartet i un concert impressionista per a duo. Un cicle que s’ha organitzat amb aquesta varietat amb l’objectiu de fer-lo més interessant per al públic», ha explicat el director del Conservatori de Manacor, Jaume Tomàs a la presentació.

 

«Es tracta de quatre concerts variats quant a programació i a agrupació instrumental ja que hi ha un concert barroc per a orquestra, un de romàntic per a octet, un del segle XX per a quartet i un concert impressionista per a duo. Un cicle que s’ha organitzat amb aquesta varietat amb l’objectiu de fer-lo més interessant per al públic», ha explicat el director del Conservatori de Manacor, Jaume Tomàs

 

Encetarà el cicle el concert de l’Orquestra de Cambra de Mallorca amb el violinista Olivier Charlier, en què s’interpretaran els concerts 3, 4 i 5 de Brandemburg. Els acompanyaran Enrique Sánchez i Xesc Crespí, solistes de flauta al quart concert. Al cinquè concert es comptarà amb tres instruments solistes: el clavecí, la flauta i el violí. Serà el proper 1 de novembre a les 19 h a l’església del Convent.

 

El 14 de novembre, Octet Arxiduc, un octet de músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears format per Nina Heidenreich i Paula Marquès, violins; Lluís Oliver, viola; Felipe Ternes, cello; Philip Dawson, contrabaix; Eduardo Bernabeu, clarinet; Nigel Carter, trompa; i Gerard Beltran, al fagot, interpretaran una de les obres de cambra més importants de Schubert. Diumenge 14 de novembre a les 19 h a l’església de Fartàritx.

 

El 28 de novembre a les 19 h, l’Auditori del Conservatori acollirà el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen, amb Tomàs Picornell al clarinet, Catalina Sureda al violí, Esteban Belichón al cello, i Llorenç Prats al piano. Es tracta d’un dels concerts de cambra més importants del segle XX que serà interpretat per professors del Conservatori de Manacor i del CEIPIEEM Simó Ballester. El Quartet per a la fi dels temps va ser escrit fa 80 anys durant la II Guerra Mundial, en el camp de concentració alemany de Görlitz, on també s’estrenà davant 400 presos, fet que el fa molt especial i compromès.

 

Finalment, el 12 de desembre a l’Auditori del Conservatori el duo de flauta i piano amb Edward Belmar – flauta solista de l’Òpera de Frankfurt - i Yuko Mizutani presentarà el seu disc Bouquet d’impression, amb obres de Gaubert, Debussy, Caplet i Bonis.

 

Aquest cicle es complementarà amb la masterclass del violinista Olivier Charlier als alumnes del Conservatori de Manacor, un «feedback amb l’alumnat d’aquesta escola», que ha apuntat el tècnic municipal de Cultura, Llorenç Carreres.

 

El delegat de Cultura, Mateu Marcé, ha destacat la importància d’un cicle de concerts de música clàssica en petit format i gratuïts que es consolida i es complementa amb la programació de l’Auditori, que compta amb els concerts de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Marcé també ha anunciat que properament es presentarà l’oferta de música clàssica per a Porto Cristo.

 

Les entrades són de franc i es poden reservar a www.enviumanacor.cat