MANACOR FA SORTIR AL CARRER L’ESCULTURA, EL COMERÇ, L’ESPECTACLE I L’ART DELS MÉS PETITS AMB DIFERENTS ACTES

06-Mayo-2019

Manacor es mou amb la cultura i el comerç. Ho demostraren dissabte passat, dia 4 de maig, totes les persones que acudiren a les diferents activitats que se succeïren durant tota la jornada. La V Mostra d’escultura al carrer va desplegar art per la plaça de Ramon Llull i la Fira d’estocs omplí els carrers del centre d’oportunitats i bones ofertes. “És una bona manera d’aprofitar i de mostrar tot el potencial que té Manacor en els àmbits cultural i comercial, som capital de comarca diades com aquesta fan que els manacorins i les manacorines siguem un poc més conscients d’aquesta realitat”, explicà la batlessa de Manacor, Catalina Riera. 

La V Mostra d’Escultura al Carrer va dur fins a la plaça de Ramon Llull les obres de vuit artistes. “Volem apropar l’art contemporani als ciutadans mitjançant l’ús dels espais urbans per exposar obres d’art; treim les obres dels espais d’art convencional i com les sales d’exposicions, les galeries o els museus i les apropam a tothom”, va concretar la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. 

Durant el matí de dissabte la Fira d’estocs va omplir de música i de bones ofertes els carrers del centre de vianants. Al ritme de les cançons que feien sonar Som Vinils, els comerços locals varen oferir gangues i oportunitats a tothom. “Estam orgullosos que el comerç manacorí decidesqui emprendre aquest tipus d’accions, a més aquesta és una fira amb valor afegit perquè els que la visiten poden gaudir de música i d’un ambient ben agradable”, va comentar la regidora de Comerç i polítiques socials, Maria Isabel Bauzà.

La mostra va comptar amb peces escultòriques dels autors Tomeu Simonet, Lucas Cruz Jardón, Toni de la Mata, Joan Oliver, Guillem Vicens, Victor Candela, Petrana Dimitrova i Antonio Serón. A més tot el públic que va acudir a la mostra va poder disposar d’un petit catàleg que explica cada obra i dona claus per a la seva interpretació. 

Les activitats per als més petits i dirigides a tota la família varen començar a partir de les 17 h amb els tallers d’art Junts Cream, que organitzà l’Ajuntament de Manacor en col·laboració amb Ennigulart i Calidoscopi. I la jornada acabà amb una actuació de circ. A les 19 h, a la plaça del Mercat, va acollir l’actuació de Des-equilibrats, que varen presentar l’espectacle Kinesi, que amb les seves acrobàcies va cloure les activitats de la jornada de dissabte.