Els usuaris dels Centres de Dia del municipi gaudeixen de sessions terapèutiques amb animals de companyia

27-Febrero-2019

Les persones usuàries del Centre de Dia de Manacor i del Centre de Dia de Portocristo han començat a gaudir de sessions de teràpia assistida amb cans. Durant nou sessions els padrins i padrines dels dos centres de dia del municipi estaran en contacte amb cans i durant la primera trobada s'ha constatat que "la motivació i la il·lusió que han mostrat tots els usuaris que participaran en aquestes sessions és màxima i tenen moltes ganes de seguir rebent les visites dels cans i els especialistes que els acompanyen", explica la regidora de Polítiques Socials i Gent Gran, Maria Isabel Bauzà.

Durant les nou sessions i gràcies a la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de Manacor, les persones usuàries dels centres de dia gaudiran d'aquesta activitat adaptada a les seves necessitats dels usuaris i usuàries i que té com a màxim atractiu els animals que hi participen. La unitat d'intervenció canina s'Hort Vell aporta els tècnics i experts, a més dels cans necessaris en cada sessió.

"Tothom està familiaritzat amb les propietats beneficioses de les teràpies que inclouen cans o cavalls per tractar persones autistes o amb discapacitat però aquests mètodes també donen bons resultats quan s'apliquen en persones de la tercera edat", explica la delegada de Serveis Socials. I és que "les persones grans sovint se senten totes soles i desmotivades, per això els cans poden convertir-se en un estímul per reactivar-se, per millorar el seu estat d'ànim i la seva condició física perquè els animals els empenyen a aixecar-se de la butaca", conclou la regidora de Polítiques Socials i Gent Gran.