L’Escorxador de Manacor reprèn l’activitat després de millorar les instal·lacions per donar servei a la comarca

27-Agosto-2018
L'escorxador municipal de Manacor s'ha tornat a posar en marxa després que l'Ajuntament hagi fet efectiva la modernització de les instal·lacions de sacrifici animal que donen servei a tota la comarca del Llevant de Mallorca. La direcció general de Salut havia recomanat millorar determinats aspectes de les instal·lacions, que s'han modernitzat per adaptar-se a les exigències actuals.

Després d'una primera fase de millora, durant el mes de juliol, l'Ajuntament va demanar a la Direcció General de Salut Pública del Govern que "es fes una visita a les instal·lacions per tal de comprovar que la millora de l'escorxador anava per bon camí", explica el regidor d'Agricultura i Sanitat, Antoni Sureda. Durant el mes d'agost han continuat les tasques de modernització, sempre comptant amb la col·laboració i l'assessorament de la Conselleria d'Agricultura. Així des de l'Ajuntament es va anunciar a la Conselleria de Sanitat la intenció de reprendre l'activitat a l'escorxador el passat diumenge dia 26 d'agost. D'aquesta manera el regidor Antoni Sureda va acompanyar l'adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), Llorenç Mas, a la visita que els dos responsables feren a les instal·lacions coincidint amb la posada en marxa de l'escorxador, que va tenir lloc ahir, diumenge dia 26 d'agost a les sis de l'horabaixa.

L'Ajuntament de Manacor durant la passada primavera es va posar a disposició de la direcció general de Salut Pública del Govern de les illes Balears per adequar l'escorxador municipal de Manacor a les exigències que marca la normativa actual. Així s'han millorat les instal·lacions d'acord amb els criteris proposats des de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i des de la Conselleria de Salut. Des de l'Ajuntament de Manacor "volem agrair enormement la disposició dels responsables de l'àrea de Salut i d'Agricultura del Govern per l'enorme disposició que han mostrat per poder posar en marxa l'escorxador i esperam que aquesta col·laboració pugui continuar per convertir l'escorxador de Manacor en una instal·lació de referència en l'àmbit insular", ha conclòs Sureda.