Les obres per convertir sa Torre en una nova escola d’educació infantil i primària començaran enguany

13-Febrero-2019
La reforma de l’escola de sa Torre començarà enguany. Així ho anunciaren els representants de la Conselleria d’Educació en la reunió que mantingueren amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, i amb la comunitat educativa de l’escola de sa Torre. L’edifici escolar està buit des de finals de l’any passat, quan una plaga de formiga blanca va afectar les bigues de fusta de l’estructura. Des de llavors les classes s’han traslladat a l’edifici de l’IES Manacor i per això des de l’Ajuntament “esperam amb delit que comencin les obres que han de permetre recuperar aquest emblemàtic edifici, millorar-lo i convertir-lo en una escola que respongui als interessos i a les necessitats de Manacor”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera.

Actualment i “gràcies als suggeriments que han fet les famílies i l’equip docent del centre s’està redactant el projecte definitiu de les obres, que previsiblement podran començar després de l’estiu”, ha afegit la batlessa. De fet des de la direcció general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern, es preveu que les obres durin uns nou mesos i es desenvolupin durant el curs 2019-2020. “Volem agrair a la Conselleria d’Educació que hagin entès i compartit la necessitat d’aquesta reforma i també hem d’agrair i reconèixer la voluntat que han tengut per arribar acords i la possibilitat que ens han donat per participar en el projecte”, ha afegit Catalina Riera.

Durant la trobada entre els representants de la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament de Manacor i la comunitat educativa de sa Torre es va analitzar el projecte de reforma. Es tracta d’una reforma integral, que a més d’arreglar els desperfectes causats per la plaga de formiga blanca que va afectar l’edifici, també inclou una reforma integral que reconfigurarà els espais actuals del centre. D’aquesta manera l’escola, que fins ara ha estat un centre d’educació infantil, també incorporarà els sis cursos d’educació primària. Des de la Conselleria d’Educació i des de l’Ajuntament de Manacor preveuen així convertir l’escola de sa Torre en un centre d’educació infantil i primària d’una línia.

Segons els càlculs de la Conselleria d’Educació les obres costaran al voltant d’un milió d’euros. I és que, a més de reformar integralment el centre, es renovaran les teulades, les instal·lacions, el sistema de calefacció, s’instal·laran ascensors i s’aplicaran mesures per garantir una accessibilitat completa. El projecte preveu que les aules que han d’acollir l’alumnat d’educació infantil ocupin la planta baixa de l’edifici. S’instal·laran nous banys que multiplicaran els actuals i les aules d’educació primària ocuparan la resta del centre. A més, gràcies a les aportacions fetes pels pares i mares i per l’equip docent, s’han introduït al projecte sistemes que permetran connectar les aules i crear espais amples i multifuncionals.