Les administracions amb competències de seguretat fan feina per millorar l’atenció a les víctimes de la violència masclista

17-Diciembre-2018
Les estratègies de reforç de la seguretat en tot el municipi de Manacor i la coordinació de les actuacions dels diferents cossos policials previstes en el pacte d’Estat contra la violència de gènere han centrat bona part de la Junta Local de Seguretat de Manacor, que s’ha celebrat a l’Ajuntament avui, dilluns dia 17 de desembre. “Juntament amb la delegada de Govern, Rosario Sánchez, que ha assistit personalment a la Junta, hem plantejat noves formes de col·laboració entre la Policia Local i la Policia Nacional per optimitzar l’atenció a les víctimes de la violència masclista i hem posat damunt la taula els operatius que han de permetre garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes durant les festes de Nadal i de Sant Antoni i també durant tot l’any”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Així els responsables de la Policia Local i de la Policia Nacional a Manacor estudiaran les diferents opcions per establir nous protocols que millorin l’atenció a les víctimes de la violència masclista i analitzaran les possibilitats que té cada cos a l’hora d’assumir les noves funcions.

“Crec que ha estat una reunió profitosa que ha permès posar metes comunes entre totes les administracions amb l’objectiu de millorar el servei que oferim a tota la ciutadania”, ha afegit la batlessa. De fet la Policia Local i la Policia Nacional han intensificat els dispositius preventius de seguretat a tot el municipi gràcies a la feina conjunta i la coordinació que els dos cossos desenvolupen des de fa alguns mesos. Així els agents de la Policia Local i els de la Policia Nacional han incrementat la seva presència en els centres urbans del municipi amb l’objectiu de reforçar el control i identificar individus que generen problemes de seguretat i que han causat malestar i queixes entre els comerciants i els veïnats.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha presidit la reunió juntament amb la delegada del Govern a Balears, Rosario Sánchez. Però a la Junta Local de Seguretat de Manacor també hi han assistit el regidor d’Interior i Esports, Miquel Perelló; el director de la Prefectura Superior de la Policia Nacional, Gonzalo Espino; el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell; el capità en cap de la companyia de la Guàrdia Civil de Manacor, Vicente Moltó; el cap de la Policia Nacional de Manacor, Luis Gil de Sola; l’inspector en cap de funcions de la Policia Local de Manacor, Angel Duró; a més d'altres membres de les diferents administracions i cossos de seguretat.