L’alumnat de Manacor participa en activitats per prevenir la violència masclista i es compromet a fer feina per eliminar-la

20-Noviembre-2018
Diumenge que ve, dia 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les dones. Per aquest motiu l’Ajuntament de Manacor ha organitzat diverses activitats didàctiques que tenen l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la violència masclista. “L'objectiu d'aquesta proposta didàctica és que tots els nins i les nines de 6è de primària del municipi adquireixin pautes per evitar i detectar a temps qualsevol forma de violència contra les dones”, ha explicat la delegada de Serveis Socials de l’Ajuntament, Maria Isabel Bauzà.

Del 19 al 23 de novembre l'Espai na Camel·la acull els alumnes i les alumnes de sisè de primària, que participen en activitats on se'ls explica mitjançant diferents dinàmiques per quin motiu existeix un dia específic per aquesta problemàtica, en que consisteix la violència contra les dones o com detectar-la i prevenir-la a temps. “Sabem que és important que els joves i les joves tenguin present que la violència masclista és un dels problemes més greus de la nostra societat”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. Per això “des de l’Ajuntament el nostre deure és obrir aquest debat i fer reflexionar perquè tothom prengui consicència de la dimensió real d’aquest problema, que no podrem eliminar sense la implicació de tothom”, ha afegit Riera. I és que la batlessa ha acompanyat la regidora Maria Isabel Bauzà i la coordinadora dels Serveis Socials Municipals, Alba Frechilla, a la visita que han fet als tallers escolars.

Els educadors i educadores socials han donat la benvinguda a l’alumnat que ha participat als tallers de sensibilització amb la dinàmica En què consisteix la violència contra les dones? Els alumnes i les alumnes han aclarit conceptes relatius a la violència masclista i han après les múltiples cares que pot prendre tot construint una piràmide. Tot seguit els grups escolars s’han dividit en dos grups. Un dels grups ha visitat l'exposició La Selva dels estereotips on l'Agent d'Igualtat de l'Espai de Dones de Manacor, Ana del Ojo, ha explicat els diferents estereotip de gènere que es van interioritzant i les conseqüències que tenen tant per dones com per homes al llarg del cicle vital. Tothom que estigui interessat en visitar l’exposició ho pot fer fins dia 23 de novembre, de les 16 h a les 20 h a l’aula 3 de l’Espai na Camel·la.

El segon grup ha assistit a la representació teatral La història d'en Ramon i na Ramona, que ha anat a càrrec de l'actor Sebastià Adrover Roca. Amb aquesta dinàmica teatral els alumnes i les alumnes han pogut identificar els conceptes que s’han treballat prèviament com l'amor romàntic, la gelosia, l'aïllament que pateixen les víctimes, i la importància de la xarxa d'amistats i de suport, tan si patim aquesta violència com si coneixem algú que l'exerceix o la pateix.