La jornada ‘Cooperatives, empreses de futur’ aglutina a Manacor desenes de cooperativistes i futurs emprenedors

26-Octubre-2018
La Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB), els representants de diferents cooperatives, futurs emprenedors i estudiants varen omplir l'Espai Na Camel·la durant l’horabaixa de dijous passat, dia 26 d’octubre. I és que la jornada Cooperatives, empreses de futur, va atraure fins a Manacor cooperativistes de diferents àmbits de negoci i emprenedors amb ganes d’iniciar la seva feina sota el model de la cooperativa empresarial.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, va donar la benvinguda als ponents i participants i als participants i va animar els joves presents “a valorar la possibilitat d'emprendre nous negocis utilitzant aquesta forma jurídica d'economia social i a utilitzar els serveis d'assessorament que l’Ajuntament de Manacor i la Unió de Cooperatives posa a la vostra disposició”. El president de Cooperatives d'Ensenyament de les Illes Balears, Enric Pou, va actuar com a moderador durant tota la jornada i va començar agraint la possibilitat de ser a Manacor per difondre la realitat del món cooperatiu a Balears.

Les intervencions dels diferents ponents varen començar amb Jero Muñoz, que és membre del consell rector de la UCTAIB. Jero Muñoz també és sòcia i presidenta de la Cooperativa Es Lladoner - Sant Alfons de Felanitx i va destacar el servei de qualitat que ofereixen les cooperatives, el seu valor en forma de capital humà. A més Muñoz va posar exemples d’èxit de la gestió cooperativista de diverses escoletes de Mallorca.

Durant la jornada també va intervenir Miquel Àngel Canet, que és membre de la cooperativa Supescoop. Aquesta empresa cooperativa es dedica a oferir serveis complementaris i extraescolars educatius. També va intervenir Roger Pomares, membre de Sí. Aquesta cooperativa té el seu àmbit d’actuació en els serveis de suport i accessibilitat a les persones. Així Roger Pomares va relatar en què es basa la gestió que realitza amb els membres de la cooperativa Sí en centres de dia, en les tasques d’integració de persones amb discapacitat als seus projectes, així com altres iniciatives i projectes comunitaris. Unes experiències que van agradar a l'alumnat dels cicles superiors d’Educació i d'Integració Social que varen assistir a la jornada.

La jornada va acabar amb els testimonis d’Ismael Lluna, Toni Amengual i Pedro Servera, membres de la Cooperativa la Naranja Biònica. Aquesta cooperativa es dedica a la producció audiovisual. De fet varen fer la seva intervenció a través d’un vídeo en el qual ens mostraven l'activitat que realitzen i que qualsevol model de negoci i activitat es pot adaptar al format de cooperativa.

Durant l'última part de la jornada Cati Bel de la Fuente, tècnica orientadora i assessora de la UCTAIB, i Gabriel Ensenyat, de l'Assessoria Audigest Balear, varen oferir informació sobre els tràmits de constitució i posada en marxa i també sobre els requerits que es necessiten per a una cooperativa, així com les subvencions a què es pot optar i els avantatges fiscals d'aquesta forma jurídica.