L’artista manacorina Maria Huerga dona a l’Escola Municipal de Mallorquí una de les seves obres

22-Marzo-2019

"Totes les persones que formam part de l’Escola Municipal de Mallorquí estam molt contents, la idea de donar aquesta obra preciosa va sorgir de l'artista, de na Maria. Ella va venir i va proposar fer la donació, des de l’escola només li podem agrair aquest gest”, ha explicat la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Emma Terés. “Les meves obres perden sentit quan estan embolicades a l’estudi i no les pot veure ningú, per això vaig decidir fer aquesta donació, el meu desig és que la gent pugui gaudir del que faig”, ha afegit l’artista Maria Huerga per explicar el sentit de la seva donació.

El quadre ja es pot veure a la recepció de l’Escola Municipal de Mallorquí, al Molí d’en Beió. Es tracta d’un políptic format per deu petites teles que fan un homenatge a una de les peces icòniques de l’escultor Constantin Brancusi, les columnes infinites. “Vaig anar a veure una exposició de Brancusi i vaig quedar tan impactada per la seva obra i per les seves columnes que quan vaig arribar a casa vaig posar-me a pintar i a fer-li aquest homenatge que ara és dels manacorins i manacorines”, explica Maria Huerga.

L’artista Maria Huerga (Manacor, 1970) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diverses mostres col·lectives a Mallorca i en altres punts de l’Estat. L'any 1995 va ser seleccionada al premi d'Art Jove i l’any 2002 va participar en la setena edició del cicle "... en projecte", que va dur la seva obra a diferents municipis de Mallorca i a Barcelona. Ha realitzat moltes altres exposicions individuals i col·lectives i actualment està preparant una retrospectiva que es podrà veure a Manacor.