Un grup de la universitat d’Oxford treballa a Son Peretó en un dels cursos d’arqueologia paleocristiana que acull el jaciment

25-Septiembre-2018
Així, és “l’excepcionalitat del jaciment de Son Peretó el que ha fet possible posar en marxa els cursos d’arqueologia, que tenim moltes ganes de repetir l’any que ve”, ha afegit la batlessa i responsable de les àrees de Patrimoni i Educació, Catalina Riera. I és que per a l’Ajuntament de Manacor “Son Peretó és una joia que volem fer visible adequant el jaciment, ampliant-ne el coneixement, formant futurs arqueòlegs i amb la modernització de la sala paleocristiana del Museu dedicada a Son Peretó que vàrem inaugurar fa molt poc temps”, ha remarcat Catalina Riera.

Gràcies a aquests cursos universitaris “hem més que duplicat la durada de les excavacions i hem passat de fer excavacions durant tres setmanes a excavar-hi durant vuit setmanes”, ha afegit Catalina Riera. Durant les cinc setmanes que han durat els cursos els alumnes universitaris han pogut avançar els treballs en diverses tombes i zones exteriors de la basílica que fins ara no s’havia excavat mai.