Porto Cristo es bolca en la celebració del dia de la Mare de Déu del Carme

17-Juli-2024

La tradicional processó de les barques a Porto Cristo ha tornat a captivar milers de persones que es van congregar als carrers i al moll per presenciar, un any més, com els mariners i els navegants expressen el seu agraïment per tot el que els ofereix la mar. Aquesta celebració es realitza en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners i dels habitants de Porto Cristo.

La comitiva va transportar la imatge de la Mare de Déu des de l’església fins al moll, seguint un recorregut engalanat per a la festa. La figura va ser col·locada en una de les embarcacions turístiques que, en aquesta ocasió, s'omplen de residents i visitants que esperen amb ganes veure de primera mà la processó més emblemàtica de Porto Cristo. Prop de les nou del vespre, les embarcacions més grans del port van iniciar el recorregut, seguides de desenes de llaüts i barques més petites decorades amb banderoles i branques de mata. El trajecte, que va sortir del port cap a la mar oberta, va dur la comitiva de tornada al moll. Mentrestant, centenars de persones seguien la processó marítima des de diversos punts del port.

L'Ajuntament de Manacor agraeix la participació massiva i l'esperit festiu de tots els assistents que fan possible que aquesta tradició es mantingui viva any rere any.