La Unitat Cívica de la Policia Local actua en un cas d’abandonament d’animals i d’abocament de vidres en una zona verda gràcies a la col·laboració ciutadana

16-Juli-2024

La Policia Local anima la ciutadania a telefonar al  971550063 - 971550048 – 092 si té constància d'infraccions relacionades amb l'incivisme i l'incompliment d'ordenances 

La Unitat Cívica de la Policia Local ha actuat davant un cas d’abandonament d’animals, gràcies a la col·laboració ciudadana. La Policia Local va tenir coneixement que en una propietat situada en zona rústica al terme municipal de de Manacor hi havia diversos cans en estat de desnutrició evident.

Els agents es varen desplaçar a la finca i varen comprovar la desnutrició dels animals, que no tenien aigua a disposició ni cap espai d’ombra al seu abast. Davant aquesta situació, sol.licitaren la presència de la menescal del Centre de Protecció d’Animals Domèstics (CEPAD) per a fer un reconeixement mèdic de la salut dels cans i l’informe pertinent.

Una vegada que la Policia Local identificà els propietaris dels animals, aquests al·legaren que per motius personals els animals varen estar desatesos durant dues setmanes.

Donat que els cans en qüestió són animals que s’utilitzen per a la caça, aquestes infraccions també varen ser denunciades davant la Direcció General de Caça del Consell de Mallorca.

Les sancions a què s’enfronten els propietaris d’aquests animals poden arribar a superar els 3000 euros.

Abocament no autoritzat

La Unitat Cívica de la Policia Local també ha pogut denunciar, gràcies a la col·laboració ciutadana, un abocament no autoritzat de vidres en una zona verda de Cales de Mallorca.

La remissió d'un vídeo i imatges va ser fonamental perquè la Unitat localitzés l'abocament i els agents puguessin identificar l'autor, que ja ha estat denunciat per infracció greu que comporta una sanció de 750 euros.

Col·laboració ciutadana

El delegat de la Policia Local, Mateu Marcé, explica que "la col·laboració ciutadana és crucial i indispensable per a la Policia Local." La Unitat Cívica de la Policia Local recorda a la ciutadania que si presencia accions com aquestes poden denunciar-les als telèfons de la Policia Local: 971550063 - 971550048 – 092.

La Unitat Cívica de la Policia Local és una unitat específica que s’encarrega de vetllar pel compliment de les ordenances municipals relacionades amb el civisme i la convivència, com ara l’Ordenança de recollida de residus i neteja viària, l’Ordenança de tinença d’animals, l’Ordenança d’activitats o el Reglament municipal pel qual es regula la circulació de vehicles de motor dins els espais naturals del terme de Manacor, entre d’altres.