Ramé, Alícia Escandell i Victòria Copoví, els finalistes dels Premis Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak

10-Juli-2024

L'Ajuntament de Manacor es complau a anunciar els tres finalistes dels Premis Ciutat de Manacor de Música Guillem d'Efak 2024, que culminaran amb la final el proper dissabte 27 de juliol a les 20 h a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, on els candidats seleccionats actuaran en directe i el jurat decidirà l'ordre dels guardonats.

El jurat, format per Mar Grimalt Pomar, Pep Suasi Amengual i Llorenç Barceló Vives, es va reunir el passat dijous 27 de juny per deliberar i seleccionar els finalistes d'entre totes les propostes presentades. El jurat va identificar cinc candidats inicials que destacaren per la seva qualitat i originalitat.

Enguany, com a novetat, el premi no es limitava només a cançó d’autor, sinó que estava obert a tots els estils musicals, permetent la participació tant de solistes com d'agrupacions musicals. Les propostes presentades han arribat majoritàriament de les Illes Balears i de Catalunya.

Els finalistes que competiran en el concert en directe de dia 27 de juliol són:

Ramé, un grup de tres integrants: Andreu Barceló (Ciutadella, 1997), Pau Casares (Barcelona, 1997) i Francesc Aparicio (Palma, 1996).

La solista Alícia Escandell Pallol (Palma, 2004).

La solista Victòria Copoví Gomila (Manacor, 1997).

L'Ajuntament de Manacor i la Institució Pública Antoni Maria Alcover conviden tots els ciutadans i amants de la música a assistir a aquest esdeveniment per gaudir d'una vetllada que posa en valor la música i donar suport als talents musicals dels territoris de parla catalana.

 

Finalistes

Ramé

Ramé és una banda de pop-folk amb un repertori completament original. Formada per Andreu Barceló (Ciutadella, 1997), Pau Casares (Barcelona, 1997) i Francesc Aparicio (Palma, 1996), la seva música combina moments íntims de reflexió amb passatges enèrgics que celebren la vida, l'amor i l'amistat. El seu origen divers entre Menorca, Mallorca i Barcelona impregna les seves lletres d'una mediterraneïtat característica.

Alícia Escandell Pallol

Nascuda el 2004 a Palma, Alícia Escandell Pallol és una jove solista que escriu cançons d'estils indie, folk i pop. Des dels seus 16 anys, Alícia ha trobat en la música una manera de connectar amb les persones i expressar les seves emocions, considerant l'escriptura de cançons com una experiència sanadora.

Victòria Copoví Gomila

Victòria Copoví Gomila, nascuda el 1997 a Manacor, és psicòloga de professió però ha estat sempre envoltada de música gràcies a la influència de la seva família. Professora del Campus Rock Kids Manacor i membre del duet de versions acústiques "Acustic Sun", Victòria també toca la guitarra i el piano. Enguany ha decidit presentar-se als premis amb composicions pròpies, amb el suport del seu company Marc Jara.